Κοτζιάς: Ο Καμμένος είπε στο υπουργικό ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. για να εξαγοράσουμε Σκοπιανούς

Επιμένει ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στην επίμαχη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που οδήγησε στην παραίτησή του.

Ενα 24ωρο μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς του για τις «διαρροές» και για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι έστειλε αυτές τις υποθέσεις στη δικαστική διερεύνηση «για να μην ασχολούμαι κιόλας. Ωστε να πάρουν το μήνυμα κάποιοι ότι δεν έχω να φοβηθώ κάτι, είμαι καθαρός άνθρωπος και πάω πρώτος στη Δικαιοσύνη. Είναι δουλειά του Εισαγγελέα. Ελπίζω να βρουν άκρη».

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και στην Ελλη Στάη, ερωτηθείς για το τι ειπώθηκε στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επανέλαβε ότι ο Πάνος Καμμένος είπε τρία πράγματα:

.1 Οτι ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. «για να αγοράσουμε ανθρώπους στα Σκόπια προκειμένου να κάνουμε τις πολιτικές μας δουλειές» είπε ο κ. Καμμένος. Οπως διευκρίνισε στόχος ήταν να εκφοβίσει τον ίδιο, αλλά εγώ έχω περιουσία από την οικογένειά μου» αλλά και για να τρομάξουν ανθρώπους στην FYROM. «Αυτά τα δημοσιεύματα έκαναν τους ανθρώπους σε Αλβανία και Σκόπια με φιλειρηνικές απόψεις να έχουν δεύτερες σκέψεις, τους λένε «α, εσείς τα πήρατε από τον Σόρος» είπε ο κ. Κοτζιάς. «Είμαι έξυπνος άνθρωπος κατά τον μέσο όρο. Αυτά όλα έχουν στόχευση συγκεκριμένη. Η στόχευση είναι να δυσκολευτεί πολιτική ειρήνευσης με τους γείτονές μας, υπάρχουν δυνάμεις που βγάζουν λεφτά από την αδράνεια» υποστήριξε. Κατά τον Νίκο Κοτζιά, επίσης «κάποιοι πολιτικοί δεν θέλουν να ξεπεράσουμε το εμπόλεμο με την Αλβανία».

2. Οτι κάποιοι μοίραζαν απόρρητα κονδύλια. «Εγώ έχω προτείνει να μεταφερθεί σε όλα τα υπουργεία το μοντέλο που καθιέρωσα στο ΥΠΕΞ» είπε ο τέως υπουργός και πρότεινε, ενόψει συνταγματικής αναθεώρησης να προβλεφθεί και έλεγχος των μυστικών υπηρεσιών

3. Για ανάθεση σε εταιρεία που εκδίδει βίζα. «Η προηγούμενη εταιρεία το πήρε με ανάθεση, εγώ το έκανα με διεθνή διαγωνισμό. Μια εταιρεία πήρε την πρώτη και μια άλλη την τρίτη. Αυτές οι υποθέσεις πήγαν στα δικαστήρια».

Ο Νίκος Κοτζιάς επέμεινε ότι έχει κλείσει ο κύκλος συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ επιχειρηματολογώντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή η απειλή ότι θα πέσει η κυβέρνηση».

Επανέλαβε ότι δε θα δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, γιατί περιέχει «απόψεις, αναλύσεις και συστάσεις» προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ν. Κοτζιάς επιβεβαίωσε ότι είχε υποβάλει και άλλη παραίτηση στις 19 Σεπτεμβρίου με αφορμή την συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου εν απουσία του για το θέμα της συμφωνίας των ΠΡεσπών και την μετάθεσή του.

Ως προς την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στην οποία αναφέρθηκε παραδίδοντας το ΥΠΕΞ στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι τον ρώτησε προηγουμένως αν έχει αντίρρηση και ο πρωθυπουργός του απάντησε ότι δεν έχει.

Πηγή:iefimerida.gr