(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Συμμετοχή Κινέζικου Σχήματος στο Καρναβάλι 2019 – Πρώτη συνάντηση Δήμου με Πληρώματα

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 5/11,  στην αίθουσα τύπου του  Παμπελοποννησιακού Σταδίου, συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» με εκπροσώπους των Καρναβαλικών  Πληρωμάτων.Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης

Στην εισήγησή του, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας», Χρυσοβιτσάνος Νίκος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στις 3 συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με τους εκπροσώπους των πληρωμάτων έχουν κατατεθεί προτάσεις και παρατηρήσεις που το Διοικητικό Συμβούλιο έχει λάβει υπόψη του.

Με άξονα και τις μέχρι σήμερα συζητήσεις προχωρούμε στην ανανέωση του καρναβαλικού διάκοσμου και φωτισμού , στην κατασκευή άνθινου άρματος  την μετατροπή της έκθεσης στολών σε Καρναβαλική έκθεση,  την διοργάνωση του «Γάμου του Καραγκιόζη » το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.

Αναφέρθηκε στο θέμα του φετινού Καρναβαλιού, που προτάθηκε από το πλήρωμα 94, μέσω του οποίου θα γίνει προσπάθεια να  προσεγγιστεί η ιστορία του Καρναβαλιού. «Θέλουμε», δήλωσε, «να θυμηθούμε τα παλιά, κάνοντας ένα νέο μεγάλο βήμα. Στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν εργασίες για κατασκευή μουσείου, θα κατασκευαστούν εργαστήρια, που επίκεντρο θα έχουν το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη. Ένας χώρος που φιλοδοξεί  να βάλει και νέες δυνάμεις στο καρναβάλι. Να αναδείξει νέους καλλιτέχνες, νέους ανθρώπους, που έχουν το μεράκι να δείξουν κάτι καινούργιο.».

Τόνισε πως πλέον τα χρέη του Καρναβαλιού έχουν μειωθεί από 4.000.000 € το 2014 , σε 1.300.000€ σήμερα.

Ανακοίνωσε τη συμμετοχή κινέζικου σχήματος,  που θα είναι στην Πάτρα από την Πέμπτη μέχρι την Καθαρή Δευτέρα, και θα παρουσιάσει τον Κινέζικο Δράκο. Η παρουσία του σχήματος από την Κίνα, είναι αποτέλεσμα των συνεργασιών της Δημοτική Αρχή σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα. Στόχος είναι  η ανταλλαγή στα πλαίσια του Καρναβαλιού, να σταλεί δηλαδή ένα καρναβαλικό γκρουπ, που θα εκπροσωπήσει την Πάτρα, στην Κίνα σε αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Τέλος ανακοίνωσε, ότι μετά από συζητήσεις με τα Καρναβαλικά Πληρώματα, διαμορφώνεται επιτροπή που θα κανονίζει  τα διαδικαστικά της παρέλασης.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στη σύντομή παρέμβασή του, τόνισε ότι  κοινός σκοπός όλων μας είναι ένα πετυχημένο Καρναβάλι για το 2019, αντάξιο της ιστορίας του. Ένα Καρναβάλι που θα είναι υψηλού επιπέδου, αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας όλων των πληρωμάτων, του Δήμο και όσων μοχθούν όλο το χρόνο για την επιτυχία του.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, εκπρόσωποι πληρωμάτων, που πήραν τον λόγο, παρουσίασαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για βελτίωση διαδικασιών και εκδηλώσεων, όπως η κατάθεση νέων ιδεών για έναν σύγχρονο και πιο ποιοτικό Κρυμμένο Θησαυρό, καλύτερες συνθήκες παρουσίασης των δρώμενων στην πλατεία,  εφαρμογή  κανόνων στο Καρναβάλι των Μικρών,  αναβάθμιση της καρναβαλικής εικόνας της πόλης σ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έκθεση καρναβαλικών αναμνηστικών,  καλύτερη αξιολόγηση των πληρωμάτων κ.ά.

Εκφράστηκε γενικότερη συμφωνία  για ένα ποιοτικότερο Καρναβάλι με τη συνεργασία όλων, που η κάθε του δράση θα γράφει «ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ».