ΠΑΤΡΑ: Τι λέει ο υπουργός Υποδομών για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και το Φράγμα Πείρου -Παραπείρου – Με προεκλογική χροιά!

Όπως φάνηκε από την συνάντηση των τοπικών φορέων και των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, την περασμένη Παρασκευή, η κυβέρνηση μετά από 3,5 περίπου χρόνια «ακινησίας», θα επιχειρήσει τώρα, στην ευθεία προς τις εκλογές, να… «φορτσάρει» και να προσδώσει μία εικόνα υλοποίησης ή και ολοκλήρωσης κάποιων μεγάλων έργων υποδομής, όπως  το φράγμα Πείρου, αλλά και η νέα σιδηροδρομική γραμμή.

 

* Για το φράγμα Πείρου – Παραπείρου: Μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έμφραξη και το φράγμα θα μπορεί να αρχίσει να υποδέχεται νερό. Παράλληλα, το υπουργείο προτείνει τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας στην οποία το δημόσιο θα κατέχει την πλειοψηφία του 51% και οι τοπικοί φορείς (Περιφέρεια και Δήμοι Πατρέων, Δυτ. Αχαΐας και Ερυμάνθου) το 49%. Η πρόταση θα τεθεί άμεσα σε διαβούλευση στην τοπική κοινωνία για διορθώσεις και παρατηρήσεις, ενώ σημειώθηκε ότι θα υπάρχει και τριετής μεταβατική περίοδος κατά την οποία την ευθύνη συντήρησης και λειτουργίας του φράγματος θα έχει η ανάδοχος εταιρεία.

* Για την σιδηροδρομική γραμμή: Ο υπουργός Υποδομών αναμένεται εντός της εβδομάδας, το πιθανότερο την προσεχή Παρασκευή, στην Πάτρα για να συζητήσει με τον δήμο και τους πολίτες της περιοχής του Καστελλοκάμπου την πρόταση του υπουργείου. Αν και απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες, εκτιμάται πως αυτή θα κινείται στη «γραμμή» της πρότασης του ΤΕΕ για ήπια βύθιση του τρένου με τη μορφή ορύγματος, τύπου cut & cover.