ΠΑΤΡΑ: Κινήθηκε, “περιέργως”, η Κυριακάτικη αγορά – Βοήθησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Τάσεις αναθέρμανσης του αγοραστικού ενδιαφέροντος στην αγορά κατά την περίοδο που διανύουμε, αυτή των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεων, με την κίνηση να κορυφώνεται χθες Κυριακή, ημέρα κατά την οποία η αγορά της πόλης ήταν ανοικτή και χιλιάδες καταναλωτές επισκέφθηκαν κυρίως το ιστορικό κέντρο όπου πολλά μαγαζιά ήταν ανοικτά.
«Από την Πέμπτη που μας πέρασε, με την έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου μέχρι και χθες που, με αφορμή την κυριακάτικη λειτουργία, δεχθήκαμε αρκετούς καταναλωτές ως εκδρομείς από περιφερειακές πόλεις, βλέπουμε μια αύξηση στο αγοραστικό ενδιαφέρον με επίκεντρο τα εποχικά είδη, ένδυσης και υπόδησης» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών του Ιστορικού Κέντρου των Πατρών Δ. Παλούμπης.
Με τη βοήθεια του καιρού, οι τζίροι αυξήθηκαν κατακόρυφα στην αγορά της Πάτρας καθώς οι καταναλωτές αναζητούν ευκαιρίες και εκμεταλλεύονται τις καλές τιμές.
«Πέραν των τζίρων, σε μία περίοδο δύσκολη για τους συναδέλφους, είναι σημαντικό να μεταφερθεί το μήνυμα ότι η αγορά της πόλης είναι καθημερινά ζωντανή για τους Πατρινούς αλλά και το γεγονός ότι, με αφορμή κάποιες συγκεκριμένες Κυριακές τον χρόνο, η Πάτρα είναι και μητροπολιτικό εμπορικό κέντρο στη ευρύτερη περιφέρεια» αναφέρει ο κ. Παλούμπης.
Πάντως, τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών όσο και οι Εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας μποϊκοτάρισαν την κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς.
Εμπορικός Σύλλογος και Εργατικό Κέντρο Πάτρας υποστήριξαν τις κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων, οι οποίοι με πανό και ντουντούκες, καλούσαν τον κόσμο να σεβαστεί την κυριακάτικη αργία και το ρεπό του εργαζόμενου.