Ο Σέφκοβιτς αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της προεδρίας της Κομισιόν -Ο Τίμερμανς μόνος υποψήφιος των Σοσιαλιστών

Ο Φρανς Τίμερμανς απέμεινε ο μοναδικός υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, μετά από την απόφαση του Μάρος Σέφκοβιτς να αποσυρθεί από την «κούρσα».

«Από σήμερα, το PES έχει έναν ισχυρό κοινό υποψήφιο, τον Φρανς Τίμερμανς. Αντιπροσωπεύει μια αλλαγή κατεύθυνσης για την Ευρώπη και θα θέσει την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα και τη βιώσιμη (ανάπτυξη) στην καρδιά του εκλογικού προγράμματός μας», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Σεργκέι Στανίσεφ.

Ο Σέφκοβιτς, Επίτροπος αρμόδιος για ενεργειακά θέματα, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του εξηγώντας ότι κατανοεί τη δύναμη του ομαδικού πνεύματος και εξέφρασε την υποστήριξή του στον Τίμερμανς.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του PES αναφέρει ότι κατέληξε σε αυτή την απόφαση έπειτα από δύο συζητήσεις του με τον Τίμερμανς. «Συμμερίζομαι την ανάγκη να συνεχίσουμε με πνεύμα ενότητας, να σχηματίσουμε ένα ενιαίο μέτωπο και να επικεντρώσουμε την ενέργειά μας στην προετοιμασία μιας ισχυρής πολιτικής ατζέντας», σημειώνει ακόμη.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα επιλέξει τον δικό του υποψήφιο στο συνέδριό του την Πέμπτη στο Ελσίνκι, μεταξύ του Γερμανού Μάνφρεντ Βέμπερ και του Φινλανδού Αλεξάντερ Στουμπ.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP