Κίνημα Αλλαγής: Ο ΔΟΜ συκοφαντεί το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας

Την άμεση απομάκρυνση της κ. Moscarelli και των υπευθύνων του «εκπαιδευτικού προγράμματος» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και τη δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας από το Διεθνή Οργανισμό, ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση ο Τομέας Παιδείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής.

Θεωρούν προσβλητική για τη χώρα, τους πολίτες και τους εκπαιδευτικούς της την πρόσφατη ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού καθώς, με παραπλανητικές πληροφορίες, η υπεύθυνη προγραμμάτων του Simona Moscarelli αναφέρει ότι στην Ελλάδα «δεν είναι υποχρεωτική η σχολική φοίτηση των παιδιών των μεταναστών και των προσφύγων».

«Σοκαριστικό άλλοθι για την αποτυχία τους και απόλυτο ψέμα που, με ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, διαδίδεται σε όλο τον κόσμο συκοφαντώντας τη χώρα μας», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής.

Προσθέτει ακόμη ότι «η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, χάρη στις δημοκρατικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έχει εγγυηθεί την πρόσβαση όλων των ανηλίκων στο δημόσιο σχολείο ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς των γονέων τους. Καμία κυβέρνηση, εκτός από τη σημερινή, δεν έθεσε σε αμφισβήτηση αυτή τη θεσμική κατάκτηση. Άγνοια της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας δεν συγχωρείται. Ειδικά όταν αφορά θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Ακόμη περισσότερο όταν προέρχεται από αυτούς που πληρώνονται αδρά για να τα διασφαλίσουν».

Καλείται μάλιστα το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στην ιστορία της εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς της χώρας.

Επίσης, ζητείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επανεξετάσει τους όρους χρηματοδότησης των προγραμμάτων εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων, με γνώμονα το συμφέρον και τα δικαιώματά τους και το σεβασμό στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. «Κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει εκτός σχολείου», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση.

 

advertisement