ΦΩΤΟ ‘’ Εκτέλεσε’’ την Σπάρτη και λύτρωσε την Παναχαϊκή ο Αργυρόπουλος

Για την δεύτερη αγωνιστική της Football League, η Παναχαϊκή επικράτησε με 1-0 της Σπάρτης. Το πολυπόθητο τρίποντο ήρθε για τους “κοκκινόμαυρους”, έπειτα από το πολύ όμορφο φάουλ του Αργυρόπουλου στο 81’, που έδωσε νίκη ψυχολογίας στην ομάδα. Η Παναχαϊκή έβαλε τις βάσεις εξαρχής, και η μεγάλη διαφορά, με το παιχνίδι με τον Αιγινιακό, ήταν ότι τις ευκαιρίες σήμερα κατάφερε να τις μετουσιώσει σε ένα πολύ σημαντικό γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο για άλλο ένα παιχνίδι η Παναχαϊκή, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως αυτό να το μετουσιώσει σε ένα γκολ. Έδειξε την διάθεση της από την αρχή να κυριαρχήσει η Παναχαϊκή, ενώ από την άλλη η Σπάρτη στο πρώτο 45’ ήταν άφαντοι. Η καλύτερη ευκαιρία ήρθε από τους γηπεδούχους, και μάλιστα ήταν διπλή, στο 41’ ο Μαυριάς με μακρινό σουτ ανάγκασε τον Σταματόπουλο σε δύσκολη επέμβαση, και εν συνεχεία παίρνοντας το ‘’ ριμπάουντ’’ ο Μωραΐτης σούταρε, όμως είχε πάλι ‘’ απάντηση ‘’ ο γκολκίπερ της Σπάρτης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η οι <<κοκκινόμαυροι>> μπήκαν αποφασισμένοι για την νίκη, και μάλιστα δεν έδωσαν κανένα περιθώριο στην Σπάρτη. Ήδη στο 57’ η Παναχαϊκή προειδοποίησε με τον Ελευθεριάδη να στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Σταματόπουλου, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Σταμόπουλου. Οι ευκαιρίες έδιναν και έπαιρναν, αλλά το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 81’ όταν από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Αργυρόπουλου, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του γκολκίπερ της Σπάρτης, που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πιο απλά, και οι παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου έκαναν αυτό που έπρεπε και κράτησαν το αποτέλεσμα. Να πούμε ότι ο κόουτς των << κοκκινόμαυρων>>, είχε κλείσει τις αλλαγές του από πολύ νωρίς, κάτι το οποίο ήταν ρίσκο, όμως του βγήκε καθώς ήρθε το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Σούλης, Ντάσιος, Σταμόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Πλέγας, Παπατόλιος, Κολ, Μαυριάς, Ελευθεριάδης, Μωραΐτης

Σπάρτη (Τσέρισοφ): Σταματόπουλος, Κοζάκης, Κολτσίδας, Βλάχος, Φραγκούλης, Τιεντσεφ, Στογιάνοβιτς, Βλαχομήτρος, Καινούργιος, Σαραντόπουλος, Μαντζίρης

Του Περικλή Παπαρίζου