Δεσμεύονται όλοι οι λογαριασμοί Παπαευαγγέλου και των εταιρειών του

Με εντολή της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του τέως αντιπρόεδρου της εταιρείας Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και των εταιρειών που εμπλέκονται σε αυτές, για την υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Την εντολή έδωσε αυτεπαγγέλτως η επικεφαλής της Αρχής αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αννα Ζαϊρη, καθώς εξετάζεται αν μέσω των αγοραπωλησιών γινόταν διακίνησης μαύρου χρήματος.

Όπως είναι γνωστό  πριν από λίγες μέρες με εντολή της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου διερευνάται η υπόθεση από τον οικονομικό εισαγγελέα με την προοπτική να χυθεί άπλετο φως στις   πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον αντιπρόεδρο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Από τα έως τώρα δεδομένα     φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρεία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους , αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS.

Την ίδια περίοδο που γίνονταν οι πωλήσεις ακινήτων, ωστόσο, στην Κίνα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη.

Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS από τηξν Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζα (και των προνομίων της)

Τέλος,    έρευνα για το θέμα αυτό   διενεργεί και η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πάντως, η διοίκηση της Jumboπάντως ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με την εταιρεία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα