Δάκρυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Συνέδριο -Δείτε το βίντεο

Tο απόγευμα της Κυριακής, ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κλείσιμο του συνεδρίου δεν άντεξε και δάκρυσε. Ο λόγος; Γιατί κάποια στελέχη του Ποταμιού δεν κατάφεραν να έρθουν στο Συνέδριο για οικονομικούς λόγους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε τελειώσει την πανηγυρική του τοποθέτηση μετά την επανεκλογή του και την εκλογή του Γιώργου Μαυρωτά στην θέση του επικεφαλής και του αντιπροέδρου αντιστοίχως. Κλείνοντας την ομιλία του, ο επικεφαλής του κόμματος θέλησε να χαιρετήσει τα στελέχη του Ποταμιού που του είχαν στείλει μηνύματα ότι δεν θα έρθουν στην Αθήνα για το συνέδριο γιατί δεν είχαν τα χρήματα.

Εκεί έσπασε η φωνή του και δάκρυσε. Εκατοντάδες στελέχη σηκώθηκαν και άρχισαν να τον χειροκροτούν παρατεταμένα. Άλλοι δακρυσμένοι και άλλοι φωνάζοντας «μπράβο».

«Θέλω να ευχαριστήσω, επιτρέψτε μου, κάποιους που δεν είναι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολλούς φίλους που είναι το Ποτάμι, που είναι μαχητές και που μου έστειλαν τις τελευταίες μέρες ότι μήνυμα ότι «εγώ δε μπορώ να είμαι στην Αθήνα, για οικονομικούς λόγους».

Υπάρχει πολύς κόσμος, πολλά στελέχη μας που είναι παρόντες, αγωνίζονται από το υστέρημά τους, δε μπορούσαν σήμερα να είναι εδώ, δε μπορούσαν να είναι στο συνέδριό μας,  αλλά πρέπει να τους τιμούμε. Είναι ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους.

Θέλω λοιπόν, όταν επιστρέψετε στις Περιφέρειές σας, να τους αντιμετωπίσετε  σα να ήταν παρόντες. Αν είχαμε βέβαια δάνεια κι αν είχαμε χρηματοδότες, θα μπορούσαμε να στέλνουμε λεφτά όπως στέλνουν τ’ άλλα κόμματα, για να κάνουν φιέστες. Τα δικά σας λεφτά όμως, είναι αυτά που συντηρούν το Ποτάμι. Κι αυτό είναι άλλη μια υπερηφάνεια που πρέπει να έχετε!

Γιατί αυτό, είτε νικήσουμε, είτε χάσουμε, είναι ένα δίδαγμα για την κοινωνία. Ότι εμείς δε δανειζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, και με τον κόπο το δικό μας χτίζουμε ό,τι χτίζουμε. Και με τα λάθη μας», είπε συγκινημένος ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Δείτε το βίντεο  που ακολουθεί: