Βέμπερ: Εγγυητής επανεκκίνησης της οικονομίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την πεποίθηση ότι ο μόνος κατάλληλος για να δώσει επενδυτική ώθηση στην ελληνική οικονομία και να εγγυηθεί την επανεκκίνησή της είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο της νεολαίας του ΕΛΚ ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στην Ελλάδα σημαντικό είναι ποιος μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη μέρα ώστε να υπάρξει επενδυτική έκρηξη» και πρόσθεσε πως «ελπίζουμε ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα εγγυηθεί το ριστάρτ της χώρας»

Αναφερόμενος στο θέμα του BREXIT παραδέχτηκε ότι αυτό είναι το πιο βασικό θέμα που απασχολεί την Ευρώπη και συμπλήρωσε ότι «η Ευρώπη είναι έτοιμη. Μπορούμε να της προσφέρουμε μία σχέση όπως στην Ελβετία, στην Τουρκία, αλλά πρέπει να αποφασίσουν εκείνοι». Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ». «Θέλουμε να έχουμε στενή σχέση με την Τουρκία». πρόσθεσε.

Υπενθύμιζε ότι η Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε να αποχωρήσει από την ΕΕ και όχι το αντίθετο, ενώ εκτίμησε πως δεν μπορεί η κυβέρνηση Μέι να προχωρήσει στο BREXIT λόγω εσωτερικής κρίσης.

Για την Ιταλία ανέφερε ότι αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα ανησυχίας και σημείωσε πως «ο ιταλικός προϋπολογισμός είναι ιταλικός και άρα είναι εσωτερικό θέμα της χώρας».

Για το μεταναστευτικό ξεκαθάρισε ότι: Πρέπει να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση. Πρέπει να υπάρξει σοβαρό πρόγραμμα μετεγκατάστασης και να εξεταστεί το ζήτημα της Αφρικής.

Τέλος, μιλώντας για την Καμπάνια τόνισε πως επικεντρώνεται στο αίτημα «Θέλουμε μια δημοκρατική Ευρώπη».

Ο επικεφαλής της καμπάνιας του ΕΛΚ Ντάρα Μέρφι στο χαιρετισμό του εξέφρασε τη χαρά του βρίσκεται στην Αθήνα «γιατί δεν υπάρχει κανένα καλύτερο παράδειγμα ευρωπαϊκού κόμματος που να δούλεψε τόσο σκληρά ώστε να φέρει τη Νέα Δημοκρατία και τους Έλληνες πολίτες πίσω στο προσκήνιο της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Όπως ανέφερε: «Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τις ευρωπαϊκές νεολαίες. Είναι πολύ ευχάριστο να παρακολουθώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τους βουλευτές του και νεαρότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είναι ωφέλιμοι για την Ελλάδα, είναι ωφέλιμοι για την Ευρώπη, που θέλουν να δουλέψουν για να κάνουν καλύτερες τις ζωές των πολιτών μας, τόσο των νεότερων, όσο και των μεγαλύτερων.»