Λευτέρης Αυγενάκης:«Η Κυβέρνηση καταρρέει χαμένη στον κυκεώνα των σκανδάλων της»

Η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά και των «υπερήφανων διαπραγματεύσεων», η κυβέρνηση του τάχα «ηθικού πλεονεκτήματος» που θα τελείωνε με το παλιό, που ήταν κάθε λέξη του Συντάγματος και θα «τρέλαινε» το δήθεν παλαιοκομματικό σύστημα στην νομιμότητα, ζει τις τελευταίες της στιγμές χαμένη σ’ έναν κυκεώνα σκανδάλων. Ωστόσο, οφείλουμε ν’ αναγνωρίζουμε και τις πρωτοφανείς επιδόσεις της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και των λοιπών συντρόφων, καθώς έσπασαν κάθε ρεκόρ απαξίωσης των θεσμών, ωμών παρεμβάσεων στον τρόπο λειτουργίας του κράτους και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος με σκοπό το βόλεμα των ίδιων και των υποτακτικών τους «ημετέρων».

Από τη μακροσκελή λίστα των σκανδάλων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορεί να απουσιάζει το σκάνδαλο Καλογρίτσα, όπου η Κυβέρνηση εν μέσω Capital Controls ενίσχυσε τον φίλο επιχειρηματία με δάνεια άνω των 70 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής και ήθελε επιπλέον να του δώσει και τηλεοπτική άδεια με εγγύηση τα περίφημα βοσκοτόπια της Ιθάκης.

Δεν θα πρέπει ακόμα ξεχνάμε τα 24,5 δισ. ευρώ που είχε τοποθετήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις συστημικές τράπεζες κι έγιναν «καπνός» σαν αποτέλεσμα του 2015 και της «διαπραγμάτευσης» για την κατάργηση των μνημονίων που τελικά οδήγησε στο 3ο μνημόνιο και φυσικά την πολύκροτη υπόθεση της εταιρείας «Δίοδος» της οικογένειας Τσίπρα, με την ευνοϊκή (χαριστική για πολλούς) ρύθμιση δανείου περίπου 240 χιλ. ευρώ (!) και την υπόθεση της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας που κατατέθηκε για να πάρει έργο άνω του 1 εκατομμυρίου!

Ξεχωριστή θέση κατέχουν και τα σκάνδαλα των υπουργών της Κυβέρνησης όπως, το διπλό ταμείο του κ. Πολάκη, ο οποίος σε συνέδριο της ΚΕΔΕ «ομολόγησε» ότι, ως Δήμαρχος Σφακίων, διατηρούσε διπλό ταμείο στο Δήμο του, ένα μαύρο και ένα άσπρο, προκειμένου να έχει έσοδα. Τα σκάνδαλα Καμμένου με τις ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη για την υπόθεση Noor1, καθώς και την πώληση πυρομαχικών με αδιαφανείς διαδικασίες και με άγνωστους πληρεξούσιους, στη Σαουδική Αραβία. Καθώς και η υπόθεση είσπραξης επιδόματος 1000 ευρώ το μήνα από το εύπορο ζεύγος Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου για να ενοικιάζει διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Πιο πρόσφατα στην επιφάνεια αναδύθηκε η υπόθεση του 1,6 δισ. ευρώ για τη διαχείριση κονδυλίων για το μεταναστευτικό,με τον πρώην διευθυντή υποδομών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να καταγγέλλει αδιαφανείς διαδικασίες και διασπάθιση χρήματος στα κονδύλια για το προσφυγικό μεταναστευτικό.

Ξεχωριστό κεφάλαιο στο έπος των σκανδάλων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέχουν οι υποθέσεις της ΔΕΗ και της ΕΡΤ. Με τον άλλοτε ενεργειακό κολοσσό της χώρας παρά το γεγονός πως έφτασε να παρουσιάζει ζημιές 900 εκατ. – με υπαιτιότητα αρμόδιων υπουργών- αγόρασε για 4,8 εκατ. ευρώ τη ζημιογόνο εταιρία του κ. Ανγκιούσεφ, κολλητού του κ. Ζάεφ, με τα χρήματα να καταλήγουν σε προσωπικούς λογαριασμούς του πρώτου. Ενώ, στην περίπτωση της ΕΡΤ διευθυντικά στελέχη παραιτήθηκαν με καταγγελίες για κακοδιαχείριση της εταιρείας και δημοσιογράφοι της κάνουν λόγο και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος προκειμένου να φτιάξει η Κυβέρνηση το δικό της μηχανισμό προπαγάνδας.

Τη λίστα των σκανδάλων συμπληρώνουν τα 600 εκατ. ευρώ που κόντεψε να χάσει το ελληνικό Δημόσιο από την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» κατά 20 χρόνια και η ουσιαστική εκποίηση του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου, με το σύνολο της έκτασης και των κτιρίων,ενώ έπρεπε να αποτιμηθεί τουλάχιστον 145 εκ. ευρώ να ξεπουλιέται από την Κυβέρνηση για 67 εκατομμύρια ευρώ.

Για όλα αυτά τα σκάνδαλα, ακόμη και τώρα στις τελευταίες της στιγμές η Κυβέρνηση παραμένει αμετανόητη και επιχειρεί να τα κρύψει κάτω από το χαλί της λάσπης που εξυφαίνει για δήθεν σκάνδαλα της αντιπολίτευσης. Ό,τι όμως και να κάνουν τώρα είναι πλέον πολύ αργά. Οι πολίτες έχουν γυρίσει οριστικά την πλάτη στην αριστερά των σκανδάλων κι έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην Ελλάδα του αύριο.Την Ελλάδα της διαφάνειας, την Ελλάδα της προόδου και της αξιοκρατίας. Την Ελλάδα που εγγυάται η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.