(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ξεσπάθωσε ο Αμβρόσιος για τη δολοφονία Κατσίφα – “Ελλοχεύει ο κίνδυνος πολέμου…” είπε σε πιστούς

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής τού αδίκως δολοφονηθέ-ντος Κωνσταντίνου Κατσίφα τέλεσε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητρο-πολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.
Λίγο πριν το πέρας τού τρισαγίου, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους ευσεβείς πιστούς που συνέρρευσαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να συμπροσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής τού Κωνσταντίνου, σημείωσε τα εξής: «Αυτό το Ελληνόπουλο δολοφονήθηκε με απαίσιο τρόπο στην Αλβανία, διότι το ΄΄αδίκημά΄΄ του ήταν ότι ύψωσε την ελληνική σημαία στους τάφους των Ελλήνων πα-τριωτών που έχουν πέσει εκεί μαχόμενοι ηρωικά. Η αποτρόπαια πράξη των δολοφόνων του δυστυχώς δείχνει πως υπάρχει μεγάλη κακία στον κόσμο και ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος όχι πολέμου αλλά πολέμων! Εύχο-μαι και προσεύχομαι ο πανάγαθος Θεός να μας λυπηθεί και να μας προ-στατεύει… Διότι έχει λεχθεί από Αγίους Πατέρες ότι θα γίνει μεγάλος πόλεμος και το αίμα θα κυλά σαν ποτάμι… Ας προσευχηθούμε, λοιπόν, ο Θεός να μας δώσει ειρήνη και να μας απαλλάξει από τέτοιες δοκιμασίες. Ας είναι αιωνία η μνήμη του και στην αγκαλιά του Θεού η ψυχή του…».
Ακολούθως το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοη-πειρωτών Αιγιαλείας κ. Σπυρίδων Σουλιώτης, ο οποίος αποκάλεσε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα ήρωα για την Βόρειο Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. «Ουδείς μπορεί να σπιλώσει το όνομα του Κωνσταντί-νου. Δυστυχώς, όμως, και οι δύο κυβερνήσεις, Ελλάδος και Αλβανίας, προσπαθούν να αμαυρώσουν αυτή την προσωπικότητα. Δεν θα τους πε-ράσει ποτέ! Η Βόρειος Ήπειρος θρηνεί και ζητά να νιώσετε τα βάσανα που περνά εκεί ο λαός μας… Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ζει και θα ζει για πάντα στις καρδιές μας!», κατέληξε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Σου-λιώτης.