Η εκδήλωση έγινε και ο Πελετίδης αν θέλει… ας πάει για δήμαρχος στη Β. Κορέα…

advertisement

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Αχαιός Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στην εκδήλωση της Ένωσης για την Ατλαντική Συμμαχία και Συνεργασία, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο «Αστήρ» και είχε ως θέμα της: «Παρέχοντας ασφάλεια σε μια ανασφαλή περιοχή. Η θέση της Ελλάδας σ’ ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον».
Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής προ της εισήγησής του από το βήμα της ημερίδας, άδραξε την ευκαιρία και προέβη σε επίκαιρα σχόλια, με αφορμή την ταυτόχρονη αντισυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Πάτρα.
«Μην τους λαμβάνετε υπόψη. Στρατιωτάκια του ΚΚΕ είναι χωρίς κρίση και βούληση.
Πάνε όπου προστάζει ο Περισσός. Προχθές στη Ξερόλακα, χθες στον Άραξο, σήμερα εδώ».
Στο περιθώριο της ημερίδας ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής απατώντας σε σχετικές ερωτήσεις υπογράμμισε:
Όταν πληροφορήθηκα, ευρισκόμενος στη Μόσχα, ότι ο Πελετίδης αποφάσισε με το ΚΚΕ να μας τρομοκρατήσει με λεκτικούς προπηλακισμούς για να ματαιωθεί η εκδήλωση, είπα:
Η εκδήλωση θα γίνει κι ο Πελετίδης ας πάει να δημαρχεύσει σε μια πόλη της Βόρειας Κορέας! Ο σταλινικός Πελετίδης μπορεί στο πεζοδρόμιο να λέει ό,τι θέλει. Ο Δήμαρχος, όμως, Πελετίδης δεν δικαιούται να διερμηνεύει… κομμουνιστικά το λαό της Πάτρας και να θέλει αντιδημοκρατικά και ετσιθελικά την ματαίωση της εκδήλωσης.
Η Πάτρα δεν επιτρέπει ένας περιστασιακός δήμαρχος της να την μετατρέψει σε… Σοβιετούπολη. Ας πάει, σε τελική ανάλυση, να δημαρχεύσει σε μια πόλη της Βόρειας Κορέας!
Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος προκληθείς να σχολιάσει το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα των Κομμουνιστών που προβάλλεται αδιαλείπτως από τα φερέφωνά του, είπε:
«Εμείς θέλουμε να ζούμε σ’ ένα δημοκρατικό καθεστώς που λειτουργεί η ελεύθερη οικονομία και έχουμε αποδεχθεί πως πρέπει να είναι και δικός μας αγώνας για ένα κοινωνικό κράτος υπέρ των αδυνάτων καθώς επίσης είναι ν’ αλλάξουμε τις λειτουργίες του και οι αδίστακτες πλευρές του καπιταλισμού.
Κάποια υψηλόβαθμα και κάποια επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ που κάνουν τους αντάρτες και υποτίθεται ότι εχθρεύονται τον καπιταλισμό είναι οι καλύτεροι υπηρέτες του και του παρέχουν το ασφαλέστερο άλλοθι.
Είναι οι βολεμένοι, προνομιούχοι κομμουνιστές που ζούνε, εισπράττουν και ωφελούνται από το σύστημα που… κατακεραυνώνουν. Ένας εξ’ αυτών- που πρόσφατα ασχολήθηκε με την αφεντιά μου- από την παραπαιδεία προκόβει κι ο άλλος, που επίσης με υβρίζει ως ιδιώτης γιατρός,εισπράττει και πλουτίζει…
Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο, γι’ αυτό κι έχει καθηλωθεί το ΚΚΕ στο 5% και την ανυποληψία.
Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι δεκαετίες που σαν φοιτητές οι σημερινοί μεσήλικες του ΚΚΕ αντιμετωπίζονταν από αρκετούς με δέος, γιατί- υποτίθεται- θ’ άλλαζαν τον κόσμο.
Μια ξεχασμένη γωνιά του χρονοντούλαπου της ιστορίας είναι δική τους. Τίποτα άλλο».
Ο Πατρινός βουλευτής μάλιστα όταν εκλήθη να εξηγήσει γιατί θεωρεί πως η Πάτρα θέλει δήμαρχο και όχι κομματάρχη και ινστρούχτορα του ΚΚΕ είπε:
«Καλό είναι να το εμπεδώσουν οι Πατρινοί. Δεν έχει αρσενικό Δήμαρχο η πόλη. Γυναίκα δημαρχεύει. Η συντρόφισσα Γεροβασίλη! Γιατί όπως οι ίδιοι συνομολογούν «είναι πιο πάνω την κομματική επετηρίδα του ΚΚΕ από τον Πελετίδη»!
Ο Νίκος Νικολόπουλος στην εισήγησή του στην ημερίδα, μεταξύ άλλων τόνισε:
Η υποχώρηση των σοσιαλιστικών καθεστώτων και τελικά η ολοκληρωτική τους κατάρρευση το 1990 ανέδειξε, μετά από ένα μεταβατικό στάδιο ισχύος των ΗΠΑ, έναν νέο πολυπολικό κόσμο, για την συγκέντρωση της παγκόσμιας ισχύος και του παγκόσμιου πλούτου, όχι απαραιτήτως σε ένα και μοναδικό κέντρο πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Ζούμε σε μια Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Η ισορροπία του τρόμου στις μέρες μας συνεχίζεται με άλλες μορφές. Ο λόγος αυτός οδήγησε σε περιφερειακές συγκρούσεις στην Ανατολική Ευρώπη.
Η εξασφάλιση του λεγόμενου «ζωτικού χώρου» και των ζωνών επιρροής ανά την υφήλιο, για την εκμετάλλευση και επέκταση των αγορών στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, παίζει καθοριστικό ρόλο στην στρατηγική των μεγάλων δυνάμεων με την έννοια της ισχύος και όχι αποκλειστικά του μεγέθους. Παράδειγμα το Ισραήλ, που το μέγεθός του μικρό, η ισχύς του όμως μεγάλη.
Αυτό είναι το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Ο Νίκος Νικολόπουλος συνέχισε: Δεν υπάρχει στην υφήλιο χώρα που να υπηρετεί τα ξένα συμφέροντα και να βλάπτει τα δικά της. Στην διεθνή σκηνή ισχύει σχεδόν αποκλειστικά ο νόμος της ισχύος και όχι η ισχύς του νόμου.
Ασφαλώς δεν παραγνωρίζουμε ότι στην σφαίρα επιρροής της Αμερικής, που καθορίστηκε από τη συμφωνία της Γιάλτας, η Ελλάδα παραχωρήθηκε στην Δύση. Η συμφωνία αυτή παραμένει, απ’ ότι καταμαρτυρεί η ιστορική πραγματικότητα, ενεργή και όπως δείχνουν τα γεγονότα σεβαστή