«Θα ήθελα ο γιος μου να έχει πρότυπο τον Λευτέρη»!

Ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης μιλάει στο G-Weekend για τον φίλο του, Λευτέρη Πετρούνια και κάνει μια συγκλονιστική δήλωση για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Ντόχα.

Μετά από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου του Λευτέρη Πετρούνια ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να τον συγχαρεί. Ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης διατηρεί φιλία με τον 27χρόνο γυμναστή αλλά πάνω απ’ όλα μια σχέση σεβασμού και αλληλοεκτίμησης.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, που είναι προπονητής κολύμβησης στον Πανελλήνιο ΓΣ, μίλησε αποκλειστικά στο gazzetta.gr για την τεράστια επιτυχία του Πετρούνια, για τον μύθο του, για την φιλία τους ενώ αποκαλύπτει ότι θα ήθελε ο γιος του να έχει πρότυπο τον Λευτέρη. “Τι να πω για τον Λευτέρη”, λέει αρχικά ο Γιαννιώτης και συνεχίζει: “Δεν ξέρω άλλο αθλητή, εν ενεργεία, στην Ελλάδα με τέτοια συνέπεια στα ραντεβού του με την κορυφή. Είναι τρομακτικά δύσκολο ν’ ανέβεις στην κορυφή του βάθρου αλλά είναι δέκα φορές πιο δύσκολο να παραμείνεις εκεί. Όλοι σε κυνηγούν και θέλουν να σε ρίξουν απο εκεί. Ο Λευτέρης θεωρώ ότι είναι μοναδικός”.

Ο σπουδαίος κολυμβητής μιλάει και για τον άνθρωπο Λευτέρη Πετρούνια: “Έχει εξαιρετικό χαρακτήρα. Είναι ταπεινός και αυτό είναι τρομερά σπουδαίο για έναν αθλητή. Ο Λευτέρης είναι καλό παιδί. Είναι σημαντικό που έχει παραμείνει ο ίδιος. Δεν έχω δει την προπόνηση του αλλά ξέρω ότι είναι δύσκολη και με τεράστιες θυσίες έφτασε στην κορυφή. Θα ήθελα ο γιος μου εάν δεν ασχοληθεί με την κολύμβηση να στραφεί στην γυμναστική και να έχει πρότυπο τον Λευτέρη. Είναι πρότυπο για όλα τα παιδιά”.

Ο Ολυμπιονίκης της γυμναστικής, που επιστρέφει το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα ,την Δευτέρα θα υποβληθεί σε εγχείρηση στον ώμο. Ο Σπύρος Γιαννιώτης του στέλνει τις ευχές του για τη νέα δοκιμασία: “Είναι σπουδαίο που κατέκτησε μετάλλιο έχοντας πόνους στον ώμο. Αυτό δείχνει το μεγαλείο του. Θα ήθελα να τον συγχαρώ και να του ευχηθώ να κάνει την επέμβαση και να γυρίσει σύντομα κοντά μας. Τον έχει ανάγκη ο ελληνικός αθλητισμός. Έχει τέτοια ωριμότητα ως άνθρωπος που είμαι σίγουρος πως θα διαχειριστεί σωστά την κατάσταση και θα επιστρέψει γερός για να χαρίσει σ’ όλους τους Έλληνες νέες ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες”.

Πηγή:www.gazzetta.gr