Προφυλακίστηκαν οι δράστες 12 διαρρήξεων στην Φθιώτιδα

Οι δράστες είχαν αρπάξει μετρητά, κοσμήματα, μεταλλικά αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές που η αξία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 60.000 ευρώ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Λαμίας δύο 27χρονοι Έλληνες με πλούσιο παρελθόν στις κλοπές, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Λαμίας και του τμήματος Καμένων Βούρλων για πλήθος διαρρήξεων.

Μαζί με τουλάχιστον δύο ακόμα συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, οι δυο νεαροί διέπραξαν από το Νοέμβριο του 2017 ως και τον περασμένο Φεβρουάριο τουλάχιστον 12 διαρρήξεις σε μόνιμες και εξοχικές κατοικίες στις περιοχές Καινούργιο, Καμένα Βούρλα, Λογγός, Άγιος Σεραφείμ, Άγιος Κωνσταντίνος, Σκάρφεια του Δήμου Καμένων Βούρλων. Οι δράστες είχαν αρπάξει μετρητά, κοσμήματα, μεταλλικά αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές που η αξία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 60.000 ευρώ!

Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ενός 27χρονου για να μεταφέρουν τη λεία τους και αυτό ήταν που τους… “πρόδωσε” στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν έσπασαν ένα μπλόκο αστυνομικών για να αποφύγουν τον έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή των Καμένων Βούρλων. Κατά την καταδίωξη που ακολούθησε, αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και να το βάλουν στα πόδια, αλλά τα αποτυπώματα αποκάλυψαν την ταυτότητά τους.

Ο εισαγγελέας Πλημελλειοδικών Λαμίας άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές στους δυο 27χρονους και συμφώνησε στην προφυλάκισή τους με την ανακρίτρια. Έτσι, μετήχθησαν σε κατάστημα κράτησης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξιχνίαση και άλλων διαρρήξεων που ενδέχεται να είχαν διαπράξει.

Πηγή: Πρώτο Θέμα