ΗΠΑ: Σφοδρή αντιπαράθεση Ομπάμα – Τραμπ λίγες ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές

Ο Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους για εκβιαστική εκμετάλλευση των μεταναστών μιλώντας χθες το απόγευμα στο Μαϊάμι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας

Τέσσερις ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση των μελών του Κογκρέσου και μια σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που κατηγόρησε τον διάδοχό του Ντοναλντ Τραμπ για “τακτική του τρόμου”, με τον νυν ένοικο του Λευκού Οίκου να χαρακτηρίζει τον Ομπάμα “ψεύτη”.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους για εκβιαστική εκμετάλλευση των μεταναστών μιλώντας χθες το απόγευμα στο Μαϊάμι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. “Σας λένε ότι ένα σωρό φτωχοί πρόσφυγες που είναι χιλιάδες μίλια μακριά συνιστούν υπαρξιακή απειλή για την Αμερική”, δήλωσε.

Η ανάπτυξη του στρατού που διέταξε ο Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό είναι ένας “πολιτικός ελιγμός”, πρόσθεσε ο Ομπάμα τονίζοντας ότι ο πρόεδρος Τραμπ χωρίζει “ακόμη και τους γενναίους στρατιώτες μας από τις οικογένειές τους”. Η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση “προσπαθεί διαρκώς να αποσπά την προσοχή από την πολιτική της”, είπε ο Ομπάμα και πρόσθεσε ότι η δημοκρατία “δεν μπορεί να λειτουργήσει.”

Χιλιάδες πρόσφυγες από την Κεντρική Αμερική κατευθύνονται προς τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να στείλει στρατιώτες στη μεθόριο. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για “εισβολή” και απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ομπάμα τόνισε ότι οι εκλογές από μόνες τους δεν θα “εξαλείψουν τον ρατσισμό, τον σεξισμό και την ομοφοβία, αλλά θα είναι μια αρχή”.

Απαντώντας ο Τραμπ ο κατηγόρησε τον Ομπάμα ότι δεν ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις του προς τους ψηφοφόρους. Ο πρώην πρόεδρος είπε “το ένα ψέμα μετά το άλλο” και “δεν τήρησε τις υποσχέσεις του”, δήλωσε ο Tραμπ μιλώντας την ίδια ώρα σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βιρτζίνια.

Πηγή: Πρώτο Θέμα