Ινδία: Νεκρή η τίγρης που κατασπάραξε 13 ανθρώπους σε δύο χρόνια

Έπεσε νεκρή από τα πυρά των αρχών – Επί δύο χρόνια, οι αρχές προσπάθησαν να αιχμαλωτίσουν το εξάχρονο ζώο στις ζούγκλες της περιοχής Μαχαράστρα, επί ματαίω

Η τίγρης που είχε προκαλέσει τον φόβο και τον τρόμο στην Ινδία, σκοτώνοντας μέσα σε δύο χρόνια 13 άτομα, έπεσε νεκρή από τα πυρά των αρχών.

tigris_dead

Το αιλουροειδές γνωστό ως «Τ1,» πιστεύεται πως ευθύνεται για το θάνατο 13 ανθρώπων από τον Ιανουάριο του 2016, στο κρατίδιο Γιαβατμάλ, όπως αναφέρει το πρακτορείο BBC.

Οι ακτιβιστές, πάντως, αμφισβητούν τα στοιχεία που συνδέουν τους θανάτους με την τίγρη, επιμένοντας πως πρόκειται για εικασίες κι όχι βεβαιότητες που έχουν προκύψει από ανεπαρκή έρευνα.

Επί δύο χρόνια, οι αρχές προσπάθησαν να αιχμαλωτίσουν το εξάχρονο ζώο στις ζούγκλες της περιοχής Μαχαράστρα. Mάταια όμως. Τελικά η τίγρης έπεσε νεκρή από τα πυρά των αρχών σε περιοχή κοντά στο χωριό Μποράντι.

Η ομάδα περιπολίας ειδοποιήθηκε χθες το απόγευμα από ντόπιους ότι το ζώο περιπλανιόταν στην περιοχή.

Μόλις εντόπισαν το αιλουροειδές, εκτόξευσε ένα βέλος με ηρεμιστικό.Παράλληλα,το ζώο πυροβολήθηκε σε απόσταση από οκτώ έως δέκα μέτρων, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας είχε ταχθεί υπέρ του αιτήματος των τοπικών αρχών, αποφασίζοντας τον πυροβολισμό του θηλυκού αιλουροειδούς από τους δασοφύλακες στην περίπτωση που αποτύχουν να το αιχμαλωτίσουν. Η απόφαση είχε προκαλέσει την οργή των ακτιβιστών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα