Εχθροπραξίες στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω ΕΡΤ: Διαβάστε την επιστολή παραίτησης του Γιώργου Θαλασσινού

advertisement

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής – Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά τις καταγγελίες Φίλη για παραδιοίκηση στην ΕΡΤ και τις αποκαλύψεις για κακοδιαχείριση και προκλητικές αμοιβές ημετέρων

Το εμφυλιακό κλίμα παραμένει στην ΕΡΤ και οι ραγδαίες εξελίξεις διαδέχονται η μια την άλλη. Μετά την αιφνιδιαστική «μυστική» συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημόσια αντιπαράθεση σχετικά με την λειτουργία της ΕΡΤ, «ξηλώνεται» η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις, τόσο του διευθύνοντος δυμβούλου της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλου, όσο και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Θαλλασσινός υπέβαλε την αναγκαστική παραίτησή του, και με τη σχετική επιστολή που έρχεται στο φως της δημοσιότητας σήμερα, αναφέρει ότι «του ζητήθηκε παραίτηση   χωρίς να εξηγηθούν οι λόγοι» και διέψευσε τις πληροφορίες που τον έφεραν να μην συνεργάζεται αρμονικά ή να έχει διαφορές με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ. «Οι διαφορές ήταν πολιτικές, διοικητικές, ηθικές και δεοντολογικές για το μέλλον της ΕΡΤ».

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του κ. Θαλασσινού

Προς Υπουργό ΨΠΤΕ

Προς Υφυπουργό ΨΠΤΕ

Αγαπητοί Υπουργοί

Στις 2.11.2018 μου ζητήθηκε από τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Κρέτσο η παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, χωρίς να μου εξηγηθούν οι λόγοι. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό στα ΜΜΕ από κύκλους του Υφυπουργού ότι «δεν κατάφερα να συνεργαστώ αρμονικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ».

Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι διαφωνίες μου με τον Βασίλη Κωστόπουλο ήταν πολιτικές (ως προς το τι πρέπει να γίνει στην ΕΡΤ), διοικητικές, δεοντολογικές και ηθικές. Δεν ήταν καθόλου «ασυμφωνία χαρακτήρων» ή εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών. Είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό.

Κατά τα άλλα, εννοείται ότι θέτω την παραίτηση μου στη διάθεση σας και εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο σας στην ΕΡΤ.

Γιώργος Θαλασσινός

Πηγή: Πρώτο Θέμα