Πιο ρετρό πεθαίνεις: Προς πώληση σπίτι σαν κουκλόσπιτο [εικόνες]

Αν λατρεύατε τα κουκλόσπιτα στην παιδική σας ηλικία, μόλις βγήκε στην αγορά (της Αυστραλίας) ένα σπίτι τόσο ροζ και τόσο φλοράλ που θα σας ταξιδέψει στις παιδικές σας αναμνήσεις.

Η ρετρό κατοικία τριών υπνοδωματίων στο Μορντιάλοκ, ένα παραλιακό προάστιο της Μελβούρνης, εκτιμάται ότι θα πιάσει στη δημοπρασία μεταξύ 880.000 δολαρίων και 950.000 δολαρίων, καθώς ο ιδιοκτήτης του πέρασε δεκαετίες μετατρέποντάς το στο vintage σπίτι των ονείρων του.
Η είσοδος του σπιτιού με τα ροζ λουλούδιαΗ είσοδος του σπιτιού με τα ροζ λουλούδια

Σύμφωνα με το Realestate.com.au, η ιδιοκτήτρια Στέισι Άλεν, άντλησε την έμπνευσή της από τα αμερικανικά περιοδικά εσωτερικής διακόσμησης που χάζευε με την μητέρα της όταν ήταν παιδί και αγόρασε αυθεντικά κομμάτια από το εξωτερικό σε μια προσπάθεια να κάνει πραγματικότητα τις ιδέες της.

«Θα είναι πολύ λυπηρό που θα φύγουμε, επειδή πραγματικά μας αρέσει και έχουν βάλει πολλά σε αυτό» είπε, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως οι νέοι ιδιοκτήτες θα το διατηρήσουν στην παρούσα κατάσταση. «Κάποιος μπορεί να προσπαθήσει να το κάνει μοντέρνο, αλλά θα δείχνει γελοίο».

Η κύρια κρεβατοκάμαρα. Παντού ροζ και δαντέλαΗ κύρια κρεβατοκάμαρα. Παντού ροζ και δαντέλα
Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα σπίτια της περιοχής, που χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1900.

Προτού μετακομίσει σε αυτό ο σημερινός του ιδιοκτήτης, το σπίτι χρησιμοποιούνταν ως σχολή πιλότων, με το κεκλιμένο σαλόνι να χρησιμοποιείται κάποτε για διαλέξεις σε σπουδαστές πιλότους, ενώ τώρα είναι γεμάτο με πληθώρα ροζ επίπλων. Το καθιστικό και η τραπεζαρία είναι ευάερα χάρη στα τρία μεγάλα παράθυρα.
Το σαλόνι της κατοικίας. Η ιδιοκτήτρια αγόρασε τα έπιπλα από την ΑμερικήΤο σαλόνι της κατοικίας. Η ιδιοκτήτρια αγόρασε τα έπιπλα από την Αμερική

Οι κύριοι χώροι του σπιτιού έχουν τοίχους στο χρώμα της μέντας και η αισθητική είναι vintage, με κάθε δωμάτιο γεμάτο από ρετρό χαρακτηριστικά που έχουν αγοραστεί κυρίως από την Αμερική. Το floral θέμα υπάρχει σε όλο το σπίτι με πολλά μπουκέτα λουλουδιών αλλά και floral έργα.
Η κουζίνα με τα θαλασσί ντουλάπιαΗ κουζίνα με τα θαλασσί ντουλάπια

Η κουζίνα ακολουθεί, φυσικά, το ίδιο μοτίβο, με θαλασσί ντουλάπια και λευκή ταπετσαρία με μικρά λουλούδια.
Η τραπεζαρία είναι λουσμένη στο φυσικό φωςΗ τραπεζαρία είναι λουσμένη στο φυσικό φως

Ένα από τα υπνοδωμάτια έχει θέα στον κόλπο και είναι το ιδανικό μέρος για να καθίσει κανείς και να χαζέψει τον κήπο.
Το παιδικό υπνοδωμάτιο με θέα στον κόλποΤο παιδικό υπνοδωμάτιο με θέα στον κόλπο

Η λατρεία της ιδιοκτήτριας για το ροζ είναι ορατή ακόμη και στο δέντρο στην μπροστινή αυλή και τα λουλούδια που καλύπτουν την πρόσοψη του σπιτιού.
Η αυλή είναι ιδανικό μέρος για ένα πάρτι με τσάιΗ αυλή είναι ιδανικό μέρος για ένα πάρτι με τσάι

Η αυλή είναι το τέλειο σκηνικό για ένα πάρτι με τσάι με άφθονο χώρο για να παίζουν τα παιδιά και ένα κλειστό γκαράζ.
Το μπάνιο με τα ροζ, φυσικά, πλακάκιαΤο μπάνιο με τα ροζ, φυσικά, πλακάκια

Τέλος, το σπίτι διαθέτει δύο μπάνια, με το κύριο να είναι πλημμυρισμένο στο ροζ, από τα πλακάκια μέχρι την κουρτίνα του μπάνιο.

Φωτογραφίες: Realestate.com.au