ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ: Ξεκινά η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου – Υπόσχεση Σπίρτζη σε σύσκεψη, με νέο χρονικό προσδιορισμό

Αποψη συμμετεχόντων σε σύσκεψη για τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών – Πύργου , Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018. Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών - Πύργου, υπό τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, Βουλευτών και του Δημάρχων των νομών Αχαΐας και Ηλείας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Τετράωρη επιχείρηση κατευνασμού βουλευτών, δημάρχων, Περιφέρειας και φορέων από την Ηλεία σχετικά με την έναρξη του έργου της Πατρών Πύργου μέχρι και πρίν από λίγο στο Υπουργείο Υποδομών.
Οπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, 4 από τις 8 εργολαβίες (τμήματα 5,6,7 και 8, από Βάρδα έως Πάτρα με κατασκευαστές GD Infrastrutture και Ξανθάκης / Interkat) βρίσκονται ή έχουν περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
“Ο Νοέμβριος θα είναι ο μήνας ελέγχου και επικύρωσης, οι συμβάσεις που εγκρίνονται θα περνούν μία-μία από τη Βουλή και, μέσα στο Δεκέμβριο θα υπογραφούν συμβάσεις. Στόχος είναι τον Ιανουάριο να γίνει η εγκατάσταση των εργολάβων για τα 6 από τα 8 τμήματα” δήλωσε  μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά και την διαβεβαίωση του υπουργού βρίσκεται ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου και η 1η κατά σειρά εργολαβία, Πύργος – Δουνέικα, η οποία κατακυρώθηκε στον κ. Καλογρίτσα.

Οσον αφορά την 4η εργολαβία που επίσης είχε κατακυρωθεί στον κ.Καλογρίτσα, περνά εκ νέου από αξιολόγηση των προσφορών που έχουν καταθέσει οι τέσσερις πρώτοι μειοδότες και, μέσα στην εβδομάδα, θα πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ο υπουργός προσπάθησε να καθησυχάσει χθες τους φορείς και για τις δύο ‘ορφανές’ εργολαβίες, τη 2η και 3η κατά σειρά. Οπως είναι γνωστό, ο όμιλος Καλογρίτσα αποσύρθηκε αυτοβούλως από δύο κομμάτια του έργου (Δουναίικα, Αμαλιάδα, Κυλλήνη) αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με την αντικατάστασή του.

advertisement