ΠΑΤΡΑ: Οι Δημοκρατικές Γυναίκες με αντινατοϊκή φόρα – Σήμερα σε διαμαρτυρία

Εργαζόμενες, άνεργες, φοιτήτριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι,

μετανάστριες και πρόσφυγες,

 

Τα τσιράκια των ΝΑΤΟϊκών στην Ελλάδα, όπως είναι ο μη κυβερνητικός οργανισμός «Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία» έχουν αναλάβει εργολαβία στη χώρα μας την προπαγάνδα για τον εξωραϊσμό των βρώμικων σχεδίων του αιματοβαμμένου ιμπεριαλιστικού μηχανισμού στήνοντας φιέστες και ημερίδες σ’ όλη την Ελλάδα.

Στις 2 Νοέμβρη σειρά έχει η πόλη μας, η Πάτρα. Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την οργάνωση «Γυναίκες για τη διεθνή ασφάλεια-Ελλάς» το μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι ότι “το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας”, όπως διαφημίζει και ο τίτλος της ημερίδας.

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, μέλος της ΟΓΕ, σας καλεί να επιστρέψουμε ως απαράδεκτο το κάλεσμα των ΝΑΤΟικών στις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες για να συμμετέχουν στη φιέστα τους.

Μπορούμε να στείλουμε μαζικό αγωνιστικό μήνυμα απέναντι στην προσπάθεια τους να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του λαού τα επικίνδυνα σχέδια τους που σπέρνουν τον πόλεμο, την φτώχεια και την προσφυγιά.

Οι γυναίκες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών της Πάτρας, που ματώνουμε καθημερινά από την ανεργία, τη φοροληστεία, τους πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, τα σμπαραλιασμένα ωράρια και τη ζωή- λάστιχο, δε δεχόμαστε να γίνουμε χειροκροτητές στα αντιδραστικά σχέδια για τη συμμετοχή των γυναικών στις ΝΑΤΟικές αποστολές και την πολιτική τους. Στόχο έχουν να ενσωματώσουν τις γυναίκες στους σχεδιασμούς τους, να αποκτήσουν την ενεργή υποστήριξή τους ή τη σιωπηλή συναίνεσή τους.

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας σας καλεί να απορρίψουμε τα “παραμύθια” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προωθώντας τους αμερικανοΝατοικούς σχεδιασμούς, προσπαθεί να μας πείσει ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ αποτελεί παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας.

Το ΝΑΤΟ δεν αποτρέπει τους πολέμους. Ήταν, είναι και θα είναι μια πολεμική μηχανή που αιματοκύλισε τους λαούς στη Γιουγκοσλαβία το 1999, στο Αφγανιστάν το 2001, στο Ιράκ το 2003, στη Λιβύη το 2011, σήμερα στη Συρία.

Το ΝΑΤΟ δεν εξασφαλίζει τη σταθερότητα για το λαό. Αντίθετα, υποκινεί τον εθνικισμό, διαιρεί τους λαούς, έχει χαράξει τα σύνορα με το αίμα των λαών. Διαμορφώνει γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι μια “μεγάλη οικογένεια”. Στην κινούμενη άμμο των επιθετικών σχεδίων και των ανταγωνιστικών συμφερόντων μεταξύ των κρατών που συμμετέχουν στον πολεμικό, στρατιωτικό οργανισμό, καμιά ασφάλεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να νοιώθει ο λαός.

 

Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που ενώ θυσιάζει τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας τσακίζοντας τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, διαθέτει “ζεστό χρήμα” για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς. Η Ελλάδα δίνει 4 δις ευρώ κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ, ενώ συμμετέχει σε 13 ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων.

 Η κυβέρνηση γίνει γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ. Η βάση της Σούδας στην Κρήτη αποτελεί βασικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για τις επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή. Δίπλα σ’ αυτήν ο Άραξος, η Ανδραβίδα, το Ακτιο, η Λάρισα, ενώ ετοιμάζονται η Αλεξανδρούπολη και η Σύρος. Ο ΝΑΤΟϊκός στόλος εδώ και 2 χρόνια βρίσκεται στο Αιγαίο μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης, με πρόσχημα τους πρόσφυγες για να ελέγχει τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σ’ όλη την Ελλάδα και στην περιοχή μας είναι ορμητήρια πολέμου και στοχοποιούν τη χώρα μας και το λαό μας.

Το πυρηνικό οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ αποτελεί μόνιμη απειλή για τους λαούς, ενώ ετοιμάζουν τη βάση του Άραξου για να τo αποθηκεύσουν.

 

Το σύνθημα της κυβέρνησης “καλώς ήρθε το δολάριο”

είναι εχθρικό για τα δικά μας συμφέροντα!

 

Όλα αυτά μόνο να μας καθησυχάσουν δεν μπορούν, καθώς η δίψα τους για περισσότερα κέρδη και ο ανταγωνισμός των επιχειρηματικών ομίλων ανάβουν τη σπίθα του πολέμου. Κυβερνήσεις, ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι έτοιμοι να αιματοκυλήσουν τους λαούς και να χτίσουν την κερδοφορία τους πάνω στα αποκαΐδια της δικής μας ζωής.

 

Καλούμε τις γυναίκες από τις εργατικές, λαϊκές γειτονιές της Πάτρας να μην επιτρέψουμε τέτοιου είδους «διαφήμιση» των φονικών σχεδίων του ΝΑΤΟ, όπως μέσω αυτής της προκλητικής εκδήλωσης.

Εμείς όμως οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου δε θα αφήσουμε να χυθεί το αίμα μας και το αίμα των παιδιών μας για τα συμφέροντα τους ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, για τα ΝΑΤΟικά σχέδια και τις πολεμικές επεμβάσεις.

 

 

 

ΔΕΝ ΘΑ ΑΘΩΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΠΟΥ ΜΑΤΟΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΙ  ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

 

 

  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ

 

  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ