Ο Ντέιβιντ Κάμερον κάνει όνειρα για πολιτικό comeback στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών

Την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας ονειρεύεται ο Ντέιβιντ Κάμερον βάζοντας στο μάτι το υπουργείο Εξωτερικών, όπως είπαν φίλοι του στην εφημερίδα The Sun.

Ανώνυμη πηγή από το περιβάλλον του είπε ότι ο 52χρονος πρώην πρωθυπουργός, που παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2016 μετά την ήττα στο δημοψήφισμα για το Brexit, έχει ήδη βαρεθεί να κάθεται και ελπίζει να γυρίσει στην πολιτική κονίστρα όταν ένα νέο πρόσωπο θα διαδεχθεί την Τερέζα Μέι στην ηγεσία των Τόρηδων στη μετά Brexit εποχή.

Θα πρέπει, βέβαια, να περιμένει τουλάχιστον μέχρι την επόμενη άνοιξη όταν θα κυκλοφορήσουν τα απομνημονεύματά του.

«Ο Ντέιβιντ θέλει να συμμετέχει ενεργά στα κοινά κι έχει πει συχνά ότι δεν αποκλείει να αναλάβει κάποια μέρα ένα δημόσιο αξίωμα είτε εδώ είτε διεθνώς. Είναι νέος ακόμη, μόνον 52 ετών», είπε η πηγή.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει βέβαια να επανεκλεγεί πρώτα ως βουλευτής ή να τιμηθεί με κάποιον τίτλο ευγενείας ώστε να μετάσχει στη Βουλή των Λόρδων, αν θέλει να μετάσχει σ’ ένα μελλοντικό υπουργικό συμβούλιο.

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου στην είδηση για τα σχέδια του Κάμερον ήταν ως επί το πλείστον αρνητικές τόσο από πρώην συμμάχους όσο και από αντιπάλους.

«Όχι, Ντέιβιντ. Σε παρακαλώ. Κάτσε στη σύνταξη. Αρκετή ζημιά προκάλεσες την τελευταία φορά», σχολίασε η σκιώδης υπουργός Παιδείας των Εργατικών, Άντζελα Ράινερ στο Twitter, χαρακτηρίζοντας «αλλόκοτα» τα νέα για την φημολογούμενη επιστροφή του Κάμερον.