ΝΔ: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα τα περί προανακριτικής -Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο

«Επικοινωνιακό πυροτέχνημα» της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν πηγές της ΝΔ τις πληροφορίες για πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υγεία, από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με την εμπλοκή τεσσάρων πρώην υπουργών του κόμματος.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι, τους 18 μήνες της Εξεταστικής Επιτροπής δεν έχει προκύψει το παραμικρό στοιχείο σε βάρος στελέχους της Ν.Δ και πρόκειται για ακόμη μια προσπάθεια λάσπης της Κυβέρνησης, η οποία θα πέσει στο κενό.

«Αν στην Κυβέρνηση πιστεύουν, ότι με αυτό το σόου θα καλύψουν τα δικά τους σκάνδαλα, θα πρέπει να γνωρίζουν, πως αυτά ούτε θα συγκαλυφθούν ούτε θα ξεχαστούν», τόνισε στέλεχος της Πειραιώς, μιλώντας στο iefimerida. Στη ΝΔ στέκονται ιδιαίτερα στις υποθέσεις που αφορούν τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας, τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα, τις καταγγελίες για τη λειτουργία της ΕΡΤ, την απόπειρα να δοθεί σε πολύ χαμηλό τίμημα το Ελ. Βενιζέλος μέχρι και τις πρόσφατες κατηγορίες Καμμένου προς Κοτζιά για σκάνδαλο με εταιρεία του Σόρος. Πρόκειται για μια σειρά ζητημάτων τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύει ότι θα πρέπει να διερευνηθούν και να εξεταστεί η εμπλοκή στελεχών της Κυβέρνησης σε αυτά. Μάλιστα πηγές της ΝΔ χαρακτήριζαν απύθμενο θράσος την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τον κήνσορα της ηθικής με επιθέσεις λάσπης εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, όταν η κυβέρνηση θα έπρεπε κανονικά να απολογείται για μια τέτοια σειρά σκοτεινών υποθέσεων.

Στελέχη της ΝΔ, θυμίζουν επίσης ότι η εξεταστική επιτροπή για την υγεία δεν διερεύνησε την περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ύστερα από άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αυτό αποδεικνύει, όπως τονίζουν, τις εξόφθαλμες πολιτικές σκοπιμότητες από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο κ. Κουρουμπλής ως υπουργός Υγείας “ξέχασε” να εκδώσει δελτίο τιμών για τα φάρμακα με αποτέλεσμα να μην περιοριστεί η φαρμακευτική δαπάνη και να ωφεληθούν φαρμακοβιομηχανίες.

Ένα δεύτερο ζήτημα που θέτουν από τη ΝΔ, με την ίδια ένταση, είναι οι καταγγελίες για παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών στη Δικαιοσύνη. Ειδική αναφορά κάνουν στα όσα δήλωσαν από το περιβάλλον της εισαγγελέως Ελένης Ράικου για τον Ρασπούτιν της κυβέρνησης, που επιχειρεί παρεμβάσεις στο έργο δικαστών και εισαγγελέων με σκοπό να ασκηθούν διώξεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Επίσης, θυμίζουν τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου υποστήριξε ότι «για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να βάλουμε κάποιους στη φυλακή». Στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε σκωπτικά πως «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν προσπαθούν απλά να ελέγξουν τη Δικαιοσύνη, αλλά το διαφημίζουν κιόλας».

Πηγή: iefimerida.gr