Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες – Κάνουμε υγιή και χρήσιμη την ΔΕΥΑΔ

Στις 11 Σεπτεμβρίου και μετά από έναν δύσκολο αγώνα δρόμου της δημοτικής Αρχής, με συνεργασίες, νομικές συμβουλές και πάνω απ’ όλα ξεκάθαρη πολιτική βούληση, κόντρα στις έγγραφες περί του αντιθέτου προσφυγές των κ.κ. Γκοτσούλια και Κουνάβη από την αντιπολίτευση, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, υπέβαλε στο υπουργείο Εσωτερικών αίτημα επιχορήγησης για την εξόφληση διαταγών πληρωμής και δικαστικών αποφάσεων.
Με μοναδικό στόχο, την οικονομική εξυγίανση της ΔΕΥΑΔ, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας – ως εγγυητής της, κατόπιν παλαιότερης «στοχευμένης» όπως αποδείχθηκε απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου – κατάφερε να λάβει την αιτούμενη επιχορήγηση.
Το ΥΠΕΣ, στις 26 Οκτωβρίου 2018, εξέδωσε επίσημα απόφαση, με την οποία ικανοποιείται το αίτημα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με το ποσό των 2,4 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας συγκαταλέγεται ανάμεσα σε 11 μόνο Δήμους σε όλη την Ελλάδα που κατάφεραν να πάρουν ανάλογα κονδύλια.
Ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Νικολάου, με αφορμή τα παραπάνω, δήλωσε:
« Οι Κασσάνδρες και πάλι διαψεύστηκαν. Η δημοτική μας Αρχή απέδειξε, για άλλη μία αφορά, ότι δεν κινείται τυχαία, αλλά πάντα με σχέδιο και στρατηγική.
Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί την απάντηση στο ζητούμενο εδώ και χρόνια φάρμακο για την καταχρεωμένη ΔΕΥΑΔ, την οποία θέλουμε απαλλαγμένη από οικονομικά βάρη του παρελθόντος και επαναλαμβανόμενες διακοπές εκ μέρους της ΔΕΗ!
Ολόκληρη η κοινωνία γνωρίζει, ότι η ΔΕΥΑΔ ήταν, επί χρόνια, εργαλείο μικροπολιτικής. Εμείς, τώρα, την επανακκινούμε υγιή, με προγραμματισμό για καλές και πάνω από όλα ανεμπόδιστες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές.
Οι συνδημότες , θα καταλάβουν πολύ σύντομα τα κέρδη από αυτή την οικονομική ανάσα την οποία επιτύχαμε.

Καλώ όλες τις δημοτικές παρατάξεις, να ανασκευάσουν την κινδυνολογία τους για τη ΔΕΥΑΔ και να συμβάλλουν εφεξής, από τη θεσμική τους θέση, στην ανάπτυξη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους μαζί και τον καθέναν ξεχωριστά αυτούς που συνέβαλαν ώστε να έχουμε αυτή την εξαιρετική επιτυχία, την πρ. Υπουργό κα Σία Αναγνωστοπούλου για την πολύτιμη στήριξή της και τις δέουσες από μέρους της ενέργειες, τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης αλλά και εκείνους της αντιπολίτευσης που έδωσαν την ψήφο τους, τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, τη νομική υπηρεσία αλλά και όσους πίστεψαν στο ρίσκο που πήραμε και στην ειλικρινή προσπάθειά μας.