Τα αυστραλιανά ΜΜΕ για την εκτέλεση του 46χρονου στη Βούλα -Τα μπλεξίματα με ναρκωτικά και οι καβγάδες

Εκτενή ρεπορτάζ στην εκτέλεση του 46χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα αφιερώνουν τα Αυστραλιανά ΜΜΕ καθώς ήταν γνωστός στη χώρα για τις παράνομες δραστηριότητές του στο Σίδνεϊ.

Όσο ζούσε εκεί ο «Αυστραλός», όπως ήταν το παρατσούκλι του, ήταν διαβόητη φυσιογνωμία του υποκόσμου, συνεταίρος σε κλαμπ στην Oxford St. μιας άλλης οικογένειας, που είχε βγάλει όνομα, των Ιμπραχίμ, όπως μεταδίδει το The Australian, αν και δεν προκύπτει μέχρι στιγμής κάποια σχέση τους με τον φόνο του. Τα έσπασαν το 2007, όταν χρεοκόπησε το νυκτερινό κέντρο, αλλά μετά από δύο χρόνια ο 46χρονος κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας του Φάντι Ιμπραχίμ. Ο τελευταίος φέρεται να θέλησε να πάρει εκδίκηση προσπαθώντας να σκοτώσει τον Γιάννη Μακρή, αλλά αθωώθηκε το 2012.

Το 2019 ξεσπασε καυγάς στη Μύκονο, όπως αναφέρει η Daily Telegraph της Αυστραλίας, όταν ο Γιάννης Μακρής και μέλη της οικογένειας Ιμπραχίμ βρέθηκαν να κάθονται σε διπλανά τραπέζια.

Ο «Αυστραλός» σχετιζόταν με τη συμμορία των Commancheros κι είχε παλαιότερα μια θυελλώδη σχέση με την βασίλισσα της νύχτας Roxy Jacenko.

Σύμφωνα με τη Sydney Morning Herald είχε φυλακιστεί το 2005 μετά την καταδίκη του σε 2 χρόνια και τρεις μήνες για εμπορία ναρκωτικών και διακίνηση κλοπιμαίων.

Το 2011 απαγγέλθηκαν στον πατέρα του Στέλιο, παλιό τραγουδιστή, κατηγορίες για κατοχή 50 κιλών ελαίου μεθαμφεταμίνης, αλλά αθωώθηκε όταν ο αδελφός του 46χρονου Αλεξ κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τον ξεγέλασε τον πατέρα τους για να μεταφέρει τα ναρκωτικά, καθώς θεωρούσε ότι ήταν υπεράνω υποψίας.

Το 2013 δικαστήριο του Σίδνεϊ είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Γιάννη Μακρή επειδή δεν είχε εμφανιστεί στη δίκη όπου κατηγορείτο ότι οδηγούσε με ληγμένο δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά ΜΜΕ ο 82χρονος πατέρας του θύματος ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σημείο όπου είχε εκτελεστεί ο γιος του και ρωτούσε για εκείνον.