Στην Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Κίνας

Την ίδια στιγμή που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη οι αποκαλύψεις για τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, μέσω POS (τραπεζικών καρτών ανάληψης) με την μεσολάβηση του τέως αντιπρόεδρου της εταιρείας Jumbo Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και με την σιωπηρά ανοχή διευθυντικού στελέχους της Εθνικής Τράπεζας, τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρας μας πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Κίνας Zhao Dacheng με πενταμελή αντιπροσωπεία στελεχών του Κινεζικού υπουργείου.

Μάλιστα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Κίνας συναντήθηκαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε ευρύ πεδίο θεμάτων, καθώς και στην υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς που έχει υπογραφεί μεταξύ των εισαγγελικών αρχών της Ελλάδας και της Κίνας.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την επίσκεψη του Zhao Dachengκαι της πενταμελούς αντιπροσωπείας στελεχών του Κινεζικού υπουργείου Δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Παράλληλα, κατά την τετραήμερη επίσκεψή του στη χώρας μας ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Κίνας με την πενταμελή αντιπροσωπεία στελεχών του Κινεζικού υπουργείου, ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελαιώνα Θηβών, στις γυναικείες φυλακές Θηβών και στο αγροτικό τμήμα του εν λόγω καταστήματος κράτησης.