Σε σημείο μηδέν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αχαΐας

Μπροστά στο κίνδυνο να υποστούν ένα ακόμα βαρύ οικονομικό πλήγμα, σε μια εποχή που τα συσσωρευμένα βάρη και η υπερφορολογήση έχουν ψαλιδίσει σημαντικά το εισόδημα τους, βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αχαΐας.

«Η ελλειμματική και άστοχη πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, δηλαδή τις μειονεκτικές περιοχές, τινάζει στον αέρα την διαδικασία των εξισωτικών αποζημιώσεων και στερεί από αγρότες και κτηνοτρόφους μια πηγή εσόδων που αναπληρώνει τις οικονομικές απώλειες τους εξαιτίας εγγενών δυσκολιών στην παραγωγή», τονίζει το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη.

Η κ. Τραχήλη που προ ημερών επισκέφθηκε την περιοχή της Κλειτορίας Καλαβρύτων ενημερώθηκε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν παραγωγοί της περιοχής.

Πρόβλημα που επεκτείνεται σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και απειλεί να οδηγήσει σε νέα περικοπή του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος. Ιδίως ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας που έχει υποστεί απανωτά χτυπήματα από τις πολιτικές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα πληγεί καίρια αν δεν υπάρξει σαφής ρύθμιση στο θέμα των εξισωτικών αποζημιώσεων.

«Είναι αυταπόδεικτες οι κυβερνητικές ευθύνες στο θέμα αυτό και έχουν στηλιτευτεί απ’ την Νέα Δημοκρατία. Απαιτείται άμεσα λύση. Πόσο ακόμα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας θα πληρώνουν τις τραγικές υστερήσεις της κυβέρνησης και θα βλέπουν το εισόδημα τους και ενισχύσεις που τους αναλογούν να φυλλορροούν;», ανέφερε η κ. Τραχήλη.