Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Παραμένουν στις θέσεις τους όλοι οι αντιστράτηγοι

Άρχισαν σήμερα οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε προ δύο ημερών στο ΦΕΚ και δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε νέο αρχηγό να προχωρήσει χωρίς νέα αξιολόγηση των αξιωματικών.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεως της ΕΛ.ΑΣ., υπό τον αρχηγό, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, και τη συμμετοχή δύο αντιστράτηγων του Στρατού, το οποίο έκρινε διατηρητέους όλους τους αντιστράτηγους της ΕΛ.ΑΣ.

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με τους υποστράτηγους, προκειμένου να καλυφθεί μία θέση αντιστράτηγου, που παρέμενε κενή από το καλοκαίρι.

Η εξέλιξη αυτή, με την παραμονή όλων των αντιστράτηγων της Ελληνικής Αστυνομίας, φαίνεται ότι σηματοδοτεί και την εκτόνωση της κρίσης στις σχέσεις της πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας -και συγκεκριμένα μεταξύ της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού, Κατερίνας Παπακώστα.

Όπως εκτιμάται, οι «ήπιας» μορφής κρίσεις αποτελούν μία συμβιβαστική λύση, «πυροσβεστικού» χαρακτήρα, προκειμένου να μην συνεχιστεί η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.