Εκτέλεση στη Βούλα: Το σκοτεινό παρελθόν του θύματος, ο χλιδάτος γάμος στη Μύκονο και οι καταθέσεις «κλειδιά»

Η χθεσινή ήταν η πιο σημαντική ημέρα για τον 46χρονο Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία. Λίγα λεπτά μετά τις οκτώ, κλείνει πίσω του τη βαριά πόρτα της πολυτελούς κατοικίας της οδού Τροίας και με μηχανικές, σχεδόν αυτοματοποιημένες κινήσεις επιβιβάζεται στο μικρό Smart. Το μυαλό του ήταν στη νέα του επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, της οποίας τα εγκαίνια είχε προγραμματίσει για το ίδιο βράδυ. Όμως δεν πρόλαβε…

Το πληρωμένο «πιστόλι», που παραφύλαγε στο σκοτάδι, πλησιάζει από τη δεξιά πλευρά, στο παράθυρο του συνοδηγού και πριν ο γεροδεμένος επιχειρηματίας με το προσωνύμιο «Αυστραλός» που καθόταν στο τιμόνι, καταφέρει να αντιδράσει, πιέζει τέσσερις φορές τη σκανδάλη από το εννιάρι όπλο.

Οι σφαίρες που καρφώνονται στο θώρακα του «παίρνουν» ακαριαία τη ζωή. Για τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, η εν ψυχρώ εκτέλεση του 46χρονου, αποτελεί έναν προκλητικά μυστηριώδη γρίφο που όμως όπως χαρακτηριστικά λένε θα πάρει καιρό για να λυθεί. Γιατί ο άνδρας, σύζυγος γνωστού μοντέλου με συμμετοχή σε fashion reality, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών φέρεται να είχε ένα σκοτεινό παρελθόν στην Αυστραλία που τον ακολούθησε μέχρι την Αθήνα…

Το ποινικο παρελθον, η εταιρεία security και ο γάμος της χλιδής στη Μύκονο

Όταν οι αστυνομικοί «χτύπησαν» τα στοιχεία του Smart μέσα στο οποίο κείτονταν νεκρός και βουτηγμένος σε λίμνη αίματος ο 46χρονos, διαπίστωσαν πως είχαν να κάνουν με έναν παλιό γνώριμο των διεθνών αρχών.

Πληροφορίες λένε οτι ο επιχειρηματίας με καταγωγή απο τη χώρα των καγκουρό, φέρεται να είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών το 2005, να του έχουν «χρεώσει» περίεργες αποπειρες δολοφονίας το 2009 αλλά και συμμετοχή σε θερμά επεισόδια που έλαβαν χώρα σε Αυστραλία, Αγγλία και Μυκονο.

Μάλιστα με αυτές τις κινηματογραφικού τύπου ιστορίες είχαν ασχοληθεί επανειλημμενως τα αυστραλιανα ΜΜΕ. Το 2010 η Daily Telegraph κάνει εκτενη αναφορά και σε ένα αγριο επεισόδιο στα VIP τραπέζια του club Paradise στη Μυκονο οπου σε event του dj Eric Morillo ο «Αυστραλός» και ένας παλιός συνέταιρος του επαιξαν αγριο ξημέρωμα μπουνιές, σηκώνοντας το μαγαζι στο ποδι.

ptoma02
ptoma03

Λάτρης της χλιδής, της Μυκόνου και των εντυπωσιακων γυναικών, ο 46χρονος, φιγουράρει πρίν τρια χρόνια στις στήλες των lifestyle περιοδικών που φιλοξενούν πλουσιο φωτογραφικο υλικό και λεπτομέρειες από τον γάμο του στο νησί των ανέμων. Τις εντυπώσεις κλέβει η αγαπημένη του, μια νεαρή ψηλη γυναίκα, με πατέρα Έλληνα και μητέρα Ουκρανή που μπήκε απο μικρή ηλικία στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς κατακτώντας τον ένα μετα τον άλλο τους τίτλους σε καλλιστεία και διεθνείς διαγωνισμούς οπως Miss παγκόσμιος τουρισμός 2003 και Miss Top Model International 2003.

Με τη συγκεκριμένη, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί σε fashion reality και αποτελεί φαβορί, απέκτησε δύο παιδιά ενα αγόρι και ένα κορίτσι ενώ η ίδια είχε εκφράσει πρόσφατα την επιθυμία να μεγαλώσουν την οικογένεια τους. Η πολυτελής κατοικία της οδού Τροίας στο Πανόραμα της Βούλας θυμιζε φρούριο ενώ ο 46χρονος χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ένα Smart, ένα θηριώδες λευκό SUV και κάποιες φορές μηχανές.

Αν και οι πληροφορίες λένε ότι ήταν ανθρωπος που του άρεσαν τα επιχειρηματικά ρίσκα, τα τελευταία χρονια είχε ριξει το βαρος στον τομέα των εταιρειων παροχής ασφαλείας και καθαριότητας. Mαλιστα οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι σε μία απο αυτές μερίδιο είχε γνωστός πολιτικός ενώ η νέα επιχείρηση με εδρα τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, θα έκανε εγκαίνια χθες το βραδυ…

ptoma04

Το κίνητρο και οι καταθέσεις 

Οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο έχουν ήδη σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο της εκτέλεσης ήταν «καθαρό» ή έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια, ενώ μέσα από το υλικό καμερών απο σπίτια της περιοχής αλλά και τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας προσπαθούν να αντλήσουν στοιχεία για τους δράστες και το δρομολόγιο διαφυγής τους.

Παράλληλα μέσα από καταθέσεις, της συζύγου η οποία μετέβη αργά χθες το βράδυ στην Ασφάλεια και των ατόμων του στενού περιβάλλοντος του, προσπαθούν να μάθουν αν ο 46χρονος είχε οικονομικές ή προσωπικές διαφορές, αν δεχόταν απειλές και αν φοβόταν κάτι, έτσι ώστε να βρούν το κίνητρο που θα τους δείξει το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση στη Βούλα.

voula__andras_mesa3
Το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας με τη σύζυγό του, γνωστό μοντέλο με τηλεοπτική παρουσία αυτό τον καιρό. Ο θρησκευτικός τους γάμος έγινε πριν από τρία χρόνια στη Μύκονο
voula__andras_mesa