(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΑ: “Καμπανάκια” από την τοπική ΝΔ για “γαλάζιο” υποψήφιο δήμαρχο – Ο Γ.Μάκκας στον ΣΚΑΪ 89,4 και οι κρίσιμες αποφάσεις

Κάθε εκλογική αναμέτρηση για τον τόπο και τους πολίτες του είναι καθοριστική και σημαντική. Και αυτοί που κατέρχονται ως υποψήφιοι αλλά και αυτοί που εκλέγουν, θα πρέπει να αντιλαμβάνονται το δικό τους μερίδιο ευθύνης, σε αυτό που θα κληθούν να συνδιαμορφώσουν και να διαχειριστούν.

Η περίπτωση του Δήμου Πατρέων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου αντικατοπτρίζει περισσότερο παρά ποτέ, την ευθύνη αυτών των δύο μερών.

Ο νέος Δήμαρχος και συνολικά το καινούργιο  Δημοτικό Συμβούλιο θα χρειαστεί να διαχειριστούν την τύχη της πόλης στο νέο πλαίσιο που θα δημιουργήσει στην αυτοδιοίκηση ο «Κλεισθένης», το οποίο θα πρέπει να είναι συνεργατικό πολλές φορές, για τη λήψη των αποφάσεων.

Εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι τα αποτελέσματα, με βάση την απλή αναλογική, θα αναδιαμορφώσουν το τοπίο. Το ζήτημα είναι σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί αυτό. Στην κατεύθυνση της συνεργασίας κάποιων μικρών ομάδων προεκλογικά, απλά για να εκλεγούν μερικοί ή στη συνεργασία και την ένωση δυνάμεων ώστε να γυρίσουν ουσιαστικά σελίδα στην πόλη, εκεί που πραγματικά χρειάζεται; Αυτοί που θα εκλεγούν θα μπορούν, θα θέλουν να συνεργαστούν; Οφείλουμε να το γνωρίζουμε αυτό. Η πολυφωνία χωρίς τη συνεργασία δεν θα είναι αποτελεσματική στην πράξη. Θα δυσχεραίνει αντί να διευκολύνει.

Από την άλλη πλευρά εκτιμώ ότι είναι καιρός πια για μια σημαντική ανανέωση προσώπων και καλό είναι να καταλαβαίνει κανείς, πότε κλείνει ο κύκλος της προσφοράς του από όποια θέση, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τρεις και τέσσερις θητείες είναι αρκετές. Νέα πρόσωπα , εξωστρέφεια, ανοιχτό ευρύ πνεύμα , ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της Πάτρας προς όφελος των δημοτών της, είναι αυτό που χρειαζόμαστε.

Ο νυν Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης κατάφερε ν΄αλλάξει ορισμένα δεδομένα στη διοίκηση του Δήμου. Σε κάποιους τομείς έχει επιτύχει καλά αποτελέσματα και ως εκ τούτου θα είναι δύσκολος αντίπαλος.

Η απόφαση για την επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων, αν αποφασίσει η ΝΔ να δώσει στήριξη, είναι πολύ σοβαρή γιατί έχει να κάνει με το μέλλον μας. Από την άλλη, λάθη μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη δεν αναγνωρίζονται. Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας.

 

Του Γιάννη Μάκκα

Ο κ.Μάκκας μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4