Κρήτη: Έπιασαν τον αλλοδαπό που λήστεψε δυο φορές περίπτερο

Εξορμούσε από την περιοχή του Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο για να ληστεύει ένα περίπτερο στα… Χανιά ένας 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του από την ανακρίτρια Χανίων! Η κατηγορία αφορά τη ληστεία της 28ης Σεπτεμβρίου, αλλά θεωρείται βέβαιο πως είχε ληστέψει το περίπτερο και ένα μήνα νωρίτερα!

Η επιβεβαιωμένη ληστεία είχε γίνει σε βάρος μιας γυναίκας, η οποία νωρίτερα είχε αρνηθεί να δώσει μπύρες στον δράστη, επειδή δεν ήθελε να πληρώσει καθώς τις βρήκε… ακριβές! Όμως, ο 35χρονος επέστρεψε, την ακινητοποίησε με την απειλή όπλου, άρπαξε από το ταμείο 2.000 ευρώ και έσπευσε να εξαφανιστεί. Ωστόσο, ταυτοποιήθηκε κατά την διάρκεια της προανάκριση που διενήργησε η Ασφάλεια Χανίων, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και τον συνέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος Μαλεβιζίου.

Το ίδιο περίπτερο ιδιοκτησίας ενός 31χρονου, είχε γίνει στόχος ληστείας και τον περασμένο Αύγουστο με πανομοιότυπο τρόπο. Η μοναδική διαφορά ήταν ότι τότε ο κακοποιός είχε αρπάξει περίπου 1.000 ευρώ από έναν άνδρα υπάλληλο και είχε διαφύγει τρέχοντας. Οι αστυνομικοί εκφράζουν την βεβαιότητα ότι ο 35χρονος είχε διαπράξει και τις δύο ληστείες.