Η Ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει την ελληνική ομογένεια και τη λειτουργία της Ορθόδοξης εκκλησίας

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ Θ. Παπαθεοδώρου και μίλησε για τον θάνατο του 35χρονου ομογενούς στην Αλβανία αλλά και για τη συνταγματική αναθεώρηση.

 

Σημεία από τη σημερινή τοποθέτηση του Βουλευτή Αχαΐας Θ. Π. Παπαθεοδώρου αναφέρουν:

 

• Για τον θάνατο του 35χρονου ομογενούς στην Αλβανία:
Η διαδικασία τελείωσε πριν καν αρχίσει, όταν ο Αλβανός ιατροδικαστής φρόντισε να εξαφανίσει τα ίχνη που θα έδιναν τη δυνατότητα για παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα από τον Έλληνα ιατροδικαστή. Αντιμετωπίζουμε ακόμα μια φορά την καθυστερημένη παρέμβαση της ελληνικής πολιτείας. Απέναντι σε μια φίλη και σύμμαχο χώρα, θα έπρεπε η Κυβέρνηση να ζητήσει τη συμμετοχή εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίες στις έρευνες, εφόσον επρόκειτο για Έλληνα πολίτη. Αυτό δεν έγινε και πλέον τα στοιχεία έχουν εξαφανιστεί. Από τη μία πλευρά, η ελληνική πολιτεία πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στην Αλβανία, και από την άλλη, πρέπει να καταλαγιάσει το ανορθολογικό τοπίο. Η Ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει την ελληνική ομογένεια και τη λειτουργία της Ορθόδοξης εκκλησίας.

 

• Για τη συνταγματική αναθεώρηση:
Το Σύνταγμα επιβάλλει ρητά τη διαδικασία της διαβούλευσης πριν από τη συναίνεση, μια διαδικασία η οποία δεν έγινε ποτέ. Το 2016 ξεκίνησαν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και από τότε δεν υπήρξε καμία επιτροπή. Σήμερα, έρχεται ο κ. Τσίπρας και δηλώνει ότι στέλνει επιστολές, με θέματα που δεν τα έχει συζητήσει με κανέναν, επομένως δεν θα έχει ούτε διαβούλευση, ούτε συναίνεση και απλώς η προσπάθειά του εξαντλείται μόνο στο επικοινωνιακό παιχνίδι. Η συνταγματική αναθεώρηση απαιτεί χρόνο και δυνάμεις που να συμφωνούν. Εμείς είχαμε προτείνει, τουλάχιστον ως προς τη μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος, να υπάρξει συμφωνία, κάτι που δεν το δέχτηκε ο Πρωθυπουργός. Η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης είναι ατελέσφορη και καταδικασμένη.