Η Ελλάδα του 2018: Μαθητές στα Γιαννιτσά κάνουν μάθημα «παρέα» με δεκάδες σκουλήκια [βίντεο]

Σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτίρια γεμάτα σκουλήκια καλούνται να κάνουν μάθημα οι μαθητές στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών.

Από το παρακάτω βίντεο μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως τα λυόμενα κτίρια είναι ακατάλληλα για να φιλοξενηθούν οι μαθητές.

Συγκεκριμένα, τόσο έξω όσο και μέσα στις τάξεις υπάρχουν δεκάδες σκουλήκια που απειλούν την υγεία των παιδιών, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αναγκάζονται να ψεκάζουν τους χώρους με ειδικά φάρμακα.

Σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτίρια γεμάτα σκουλήκια καλούνται να κάνουν μάθημα οι μαθητές στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών.Σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτίρια γεμάτα σκουλήκια καλούνται να κάνουν μάθημα οι μαθητές στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών.

Ήδη από τη Δευτέρα το σχολείο τελεί υπό κατάληψη, με τους μαθητές να προχωρούν σε κινητοποιήσεις, ζητώντας ένα καλύτερο και κτιριακά επαρκές σχολείο.

«Ύστερα από 22 χρόνια λειτουργίας, στο σχολείο φοιτούν πάνω από 150 μαθητές κάτω από αντίξοες και απαράδεκτες συνθήκες, σε αίθουσες προκάτ και λυόμενα κτίρια» επισημαίνουν, προσθέτοντας ότι «μάθημα γίνεται στα αποδυτήρια του Γυμναστηρίου, στα εργαστήρια Φυσικής, στην αίθουσα Πληροφορικής, ακόμη και στην αποθήκη του σχολείου».

Τόσο έξω όσο και μέσα στις τάξεις υπάρχουν δεκάδες σκουλήκια που απειλούν την υγεία των παιδιών, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αναγκάζονται να ψεκάζουν τους χώρους με ειδικά φάρμακα.Τόσο έξω όσο και μέσα στις τάξεις υπάρχουν δεκάδες σκουλήκια που απειλούν την υγεία των παιδιών, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αναγκάζονται να ψεκάζουν τους χώρους με ειδικά φάρμακα.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών τονίζουν ακόμη πως «με την πάροδο του χρόνου όλες οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί φθορά με αποτέλεσμα να χρειάζονται επιπλέον έξοδα, ώστε να μπορεί να διεξάγεται το μάθημα χωρίς προβλήματα».