(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Γάλλοι συνδικαλιστές επισκέφθηκαν τον Κ. Πελετίδη – “Οι εργαζόμενοι είναι μεγαλείο…”

Τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, επισκέφθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Γάλλοι συνδικαλιστές – εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων της 4ης Περιφέρειας του Παρισιού και του Εργατικού Κέντρου της Μασσαλίας.
Ο Δήμαρχος καλωσορίζοντας τους Γάλλους συνδικαλιστές, μεταξύ άλλων, είπε:
«Είναι χαρά μας να βρισκόμαστε με εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι είναι μεγαλείο, γιατί είναι αυτοί που δημιουργούν τα πάντα με τα χέρια, με το μυαλό και την καρδιά τους. Χωρίς αυτούς δεν μπορεί να γίνει τίποτε. Ενώ αυτοί χτίζουν τα πάντα στον πλανήτη δεν καρπώνονται το αποτέλεσμα της εργασίας τους. Ζούμε σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα που άλλοι δουλεύουν και άλλοι απολαμβάνουν.
Εμείς ως Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας την προσφορά των εργαζομένων στεκόμαστε πάντα στο πλευρό τους.
Η πόλη μας έχει 30.000 ανέργους. Η φτώχεια είναι μεγάλη. Οι εργασιακές σχέσεις έχουν γίνει τόσο ελαστικές που οδηγούν τους εργαζόμενους στην φτώχεια. Μαζί με τους εργαζόμενους αγωνιζόμαστε για δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, να μην υπάρχει φτώχεια στην πόλη μας.
Είναι ένας δύσκολος αγώνας. Ο πλούτος οδηγείται στα χέρια των λίγων. Αυτό θα γίνεται και στην Γαλλία. Γι’ αυτό πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να αγωνιστούμε όλοι μαζί με τους εργαζόμενους για να σταματήσει η εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο.
Στην Μεσόγειο παρακολουθούμε με ανησυχία την συγκέντρωση ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών οδηγούν σε πολέμους, καταστρέφουν χώρες, προκαλούν προσφυγιά, προκαλούν τον θάνατο πολλών προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν σε άλλες χώρες.
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια σε αυτούς που καταστρέφουν λαούς, για να έχουμε ειρήνη, για να έχουμε πρόοδο σε κάθε χώρα.
Σας ευχόμαστε στην χώρα σας οι εργαζόμενοι, όλοι όσοι χτίζουν την ζωή με τα χέρια τους, να έχουν μια ζωή που τους αρμόζει».
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Γάλλοι συνδικαλιστές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο τονίζοντας ότι η συνάντηση μαζί του έχει και πολιτική σημασία. Στην Γαλλία και σε άλλους χώρες ο καπιταλισμός προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι το μέλλον είναι το κεφάλαιο. Οι εκλεγμένοι αντί να είναι εκπρόσωποι του λαού όπως θα έπρεπε, είναι εκπρόσωποι του κεφαλαίου.
Οι εργαζόμενοι στην Πάτρα πατούν γερά στα πόδια τους με την Δημοτική Αρχή στο πλευρό τους.
Να ανυψώσουμε, είπαν οι Γάλλοι συνδικαλιστές, την ταξική συνείδηση, να παγκοσμιοποιήσουμε τον αγώνα. Το κεφάλαιο και οι αγορές είναι σε ένα στρατόπεδο, να έχουμε και οι εργαζόμενοι το δικό μας στρατόπεδο.
Στην συνάντηση παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Δ. Αγγελόπουλος που τόνισε την στήριξη που προσφέρει η Δημοτική Αρχή στους εργατικούς αγώνες και τις πρωτοβουλίες που αυτή λαμβάνει κατά της ανεργίας, η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Γιώτα Παναγοπούλου, ο Ταμίας του Ε.Κ.Π. Βασίλης Βασιλείου, τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Κ.Π. Βασίλης Παπασημακόπουλος και Γιώργος Σταθόπουλος, και ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Νίκος Παπαγεωργίου.