ΦΩΤΟ Μιχόπουλος Σωτήρης: το παιδί ”θαύμα” του πατρινού Tae kwon dο

advertisement
Όταν είσαι 15 χρονών, έχεις ήδη κατακτήσει μια τρίτη (3η) Πανευρωπαϊκή θέση και αρκετά χρυσά διεθνή μετάλλια, έχοντας ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, σίγουρα πολλοί συμμαθητές σου θα σε ζηλεύουν. Κανένας τους όμως, δεν γνωρίζει τις ώρες σκληρής προπόνησης,τον ιδρώτα που έχεις ”ρίξει”, τις θυσίες που έχεις κάνει όντας έφηβος, την αγωνία και τα άγχη που έχεις περάσει.
   Η φετινή χρονιά και το 2018 δεν ξεκίνησε καλά για τον Σωτήρη Μιχόπουλο (μαθητής πρώτης λυκείου στο 4ο Γ.Ε.Λ Πατρών). Σε μία νέα κατηγορία ( από παίδες στους εφήβους και από τα -57 κιλά στα -73 κιλά) και υψηλότερου επιπέδου αθλητές, η δυσκολία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης ήταν εμφανής. Οι συχνοί τραυματισμοί δεν τον άφηναν να εξελιχθεί όπως ο ίδιος και ο δάσκαλός του ( Αντωνακόπουλος Αντώνης) επιθυμούσαν. Τα πρώτα δείγματα στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας αν και θετικά δεν ήταν αρκετά. Ακολούθησαν ήττες τόσο στην Σόφια της Βουλγαρίας όσο και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και στο διεθνές G2 βαθμολογούμενο πρωτάθλημα της Αθήνας, μένοντας σε 4 διοργανώσεις εκτός μεταλλίων.
   Ωστόσο, η αποφασιστικότητα, η πειθαρχεία του και η θέληση για την νίκη όχι μόνο δεν τον ανάγκασαν να απομακρυνθεί από το δρόμο του πρωταθλητισμού, αντιθέτως τον πείσμωσαν ακόμα περισσότερο. Μέσα από τη καθημερινή σκληρή δουλειά, αφιερώνοντας αρκετές ώρες προπόνησης, κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση υπέρ του.
   Τα αποτελέσματα αυτής φάνηκαν άμεσα με τρομερές εμφανίσεις σε όλες τις βαθμολογούμενες διοργανώσεις διεθνούς επιπέδου G1 που συμμετείχε, κατακτώντας ισάριθμες πρώτες θέσεις (Ξεκινώντας από την Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας,ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν τα χρυσά μετάλλια στο Λουξεμβούργο, την Πολωνία και την Ελλάδα). Πλέον, παραμένει αήττητος για 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα με αποκορύφωμα το G1 της Ελλάδας που διεξήχθη στην Αθήνα, γεγονός που τον καθιέρωσε ως μέλος της Εθνικής ομάδας για το 2019!