(ΦΩΤΟ)-ΑΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ: Δημιουργία βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο – Ικανοποίηση της Κοινότητας

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που έχει αναπτύξει η τοπική κοινότητα Άνω Καστριτσίου υλοποιήθηκε το εγχείρημα για την δημιουργία βιβλιοθήκης στον χώρο του δημοτικού σχολείου. Σε συνεργασία με την δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Πατρέων η τοπική κοινότητα παρέδωσε στον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Δρογγίτη Αναστάσιο και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1200 βιβλία ποικίλης θεματολογίας, μπροσούρες καθώς και αξιόλογα περιοδικά έντυπα. Μέρος της βιβλιοθήκης είναι ανοιχτό προς δανεισμό, ευκαιρία που αξιοποίησαν αμέσως τα παιδιά του χωριού. Κόντρα στην εποχή της τεχνοκρατίας και της ραγδαίας ψηφιοποίησης των πάντων οι τοπικοί φορείς αποφασίζουν να φτιάξουν έναν χώρο μάθησης και ψυχαγωγίας για τους μικρούς βιβλιοφάγους. Ο επιθυμητός στόχος είναι να έρθουν σε επαφή με το έντυπο βιβλίο ακόμη και παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό, να γνωρίσουν τις χαρές που προσφέρει το ποιοτικό ανάγνωσμα και να το αγαπήσουν. Στη γνώση, όμως, δεν υπάρχουν στεγανά ούτε ηλικιακά όρια. Στην άρτι συσταθείσα βιβλιοθήκη προσκαλούμε και τους μεγάλους να επιστρέψουν στην παλιά τους συντροφιά, στο βιβλίο, απ’ όπου όλοι ξεκίνησαν.
Η Τοπική Κοινότητα ευχαριστεί τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την συνεργασία και όσους βοήθησαν εθελοντικά στην επίτευξη αυτού του έργου, τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου και τον ακούραστο Διευθυντή του, καθώς και όσους προσέφεραν βιβλία για να συμπληρωθεί η συλλογή. Η Τοπική Κοινότητα ευχαριστεί επίσης το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ για την ευγενική κίνηση να προσφέρει σε όλους τους μαθητές του χωριού μας το βιβλίο «Πάτρα, ονομάτων επίσκεψις» ως έναν οδηγό ενημερωμένης περιήγησης στην ιστορική Πάτρα.
Η Τοπική Κοινότητα σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και όλους τους φορείς θα συνεχίσει την δράση της για την βελτίωση του βιοτικού και του πνευματικού επιπέδου των κατοίκων του χωριού.