ΑΧΑΪΑ: Τοπικές επιχειρήσεις της στην Έκθεση SIAL 2018

Για μία ακόμα φορά το Επιμελητήριο Αχαΐας έλαβε μέρος στην έκθεση τροφίμων και ποτών SIALPARIS, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μεταξύ 21 και 25 Οκτωβρίου 2018 στο Παρίσι. Εκτός από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών που ήταν παρούσα με δικό της περίπτερο, μέσω του Επιμελητηρίου Αχαΐας το «παρών» έδωσαν κι άλλες επιχειρήσεις της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο Αχαΐας συμμετείχε στην έκθεση μέσω του φορέα ENTERPRISEGREECE, ο οποίος είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως. Παράλληλα με την έκθεση γίνονται δράσεις προώθησης των ελληνικών προϊόντων, όπως γευσιγνωσία, συνεντεύξεις των παραγωγών με επιτελείο Γάλλων δημοσιογράφων και bloggers, φιλοξενία σε ειδικά διαμορφωμένο ελληνικό εστιατόριο κ.ά
Οι εταιρείες, οι οποίες συμμετείχαν στην έκθεση με το Επιμελητήριο Αχαΐας είναι: ΚΑΒΙΝΟ (κρασί), ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΑ (ελιές, λάδι), ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ- ELEOFILLO (λάδι, ξύδι, βαλσαμικό ξύδι).

Η ΣΙΑΛ είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του τομέα τροφίμων –ποτών με περισσότερους από 7.200 εκθέτες από 119 χώρες, οι οποίοι εκθέτουν σε 250.000 τμ και την επισκέπτονται 160.000 επαγγελματίες του κλάδου. Η Ελλάδα φέτος ήταν η 6η χώρα σε συμμετοχές, οι οποίες έφτασαν τις 300.