ΠΑΤΡΑ: To 2o Δημοτικό Σχολείο Παραλίας ταξιδεύει στην Ευρώπη μέσω του προγράμματος Erasmus+

Πόσα γνωρίζουν οι μαθητές μας για την πολιτιστική τους κληρονομιά; Αρκετά ώστε να την παρουσιάσουν σε μαθητές άλλων χωρών; Και πόσα γνωρίζουν για την πολιτιστική κληρονομιά άλλων λαών; Ποιος είναι ο πιο διάσημος Ισπανός συγγραφέας ή ο Ιταλός συνθέτης όπερας; Ποια κυπριακή πόλη ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα το 2017;
Αυτά και άλλα πολλά θα μάθουν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Πατρών, με απόλυτα βιωματικό τρόπο, μέσα από το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Erasmus. Όλα θα γίνουν μέσα από ξεχωριστές και πρωτόγνωρες δράσεις αλλά και με επισκέψεις σε άλλες χώρες και σχολεία. Το έργο έχει τίτλο “Bits and Pieces of Culture”, δηλαδή κάτι σαν “Κομματάκια Κουλτούρας” από την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά των 6 χωρών-εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Κροατία!
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών στην πόλη Bjelovar της Κροατίας όπου συζήτησαν τις λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος, τις μελλοντικές δράσεις και επισκέψεις με μαθητές, αλλά και γνώρισαν το κροατικό σχολείο, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και το κροατικό εκπαιδευτικό σύστημα. Επίσης ξεναγήθηκαν στην πόλη Bjelovar και έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο της πόλης.
Η πρώτη επίσκεψη ήταν πολύ επιτυχημένη και η παιδαγωγική ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Πατρών προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη δεύτερη επίσκεψη στην Ισπανία, στην οποία θα συμμετέχουν και 6 μαθητές της ΣΤ΄τάξης!
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο σχολικά έτη και θα λήξει τον Μάιο του 2020, αφού θα έχει προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στους μαθητές των 6 σχολείων!
Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα στο blog που δημιούργησε το σχολείο για αυτό το έργο: https://2paraliaculture.blogspot.com/ καθώς και στην ιστοσελίδα του σχολείου http://2dim-paral.ach.sch.gr