Η ΔΕΥΑΠ με γνώμονα την ποιότητα ζωής των συμπολιτών

Απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ κ. Ανδρέα Παπανικήτα, σε σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν στην κατασκευή δικτύου λυμάτων, στην υποζώνη Α.2.4. στην Παραλία Προαστίου

Η ΔΕΥΑΠ με γνώμονα την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, την προστασία του περιβάλλοντος και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση κατασκευάζει και δρομολογεί έργα δικτύων λυμάτων, συνολικού μήκους 95 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 46.500.000 €, τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Ο προγραμματισμός ανάλογων έργων για τις περιοχές που δεν έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα, όπως η υποζώνη Α.2.4., γίνεται χωρίς αποκλεισμούς και «προτεραιότητες», αλλά σύμφωνα με αντικειμενικές δυσκολίες (αδιάνοιχτοι δρόμοι, χρηματοδότηση, αποδέκτης κλπ.) και τις δυνατότητες της ΔΕΥΑΠ, λόγω της έλλειψης κυρίως επιστημονικού δυναμικού, απαραίτητου για τη μελέτη και επίβλεψη των έργων.
Για τη συγκεκριμένη περιοχή, η ΔΕΥΑΠ έχει ενημερώσει και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Παραλίας Προαστίου μέσω του σημερινού Προέδρου του, για τις ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να διανοιχτούν οι προβλεπόμενοι από το σχέδιο πόλης δρόμοι. Δηλαδή να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες με χρήματα που προέρχονται από τα ίδια έσοδα του Δήμου, δηλ. με επιπλέον δημοτική φορολογία, αφού είναι μηδενική η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019, θα προβλέπονται ανάλογα ποσά για την αποζημίωση των ιδιοκτητών.
Ως προς τα αναγραφόμενα στα σχετικά δημοσιεύματα στοιχεία και προς αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρουμε ότι έχει γίνει ενημέρωση, για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εκβολή του αγωγού της οδού Νηρέως, έχει υποβληθεί για έγκριση στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, από μελετητικό γραφείο των Αθηνών. Να γνωστοποιήσουμε, ότι οι επανειλημμένες μετρήσεις από τη ΔΕΥΑΠ και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, δεν έδειξαν καμία μόλυνση από λύματα και βέβαια ότι οι περιοχές Αραχωβιτίκων, Δρεπάνου και Ψαθοπύργου δεν έχουν δίκτυα λυμάτων