(Βίντεο)-Το Ποτάμι διοργανώνει συνέδριο χωρίς πλαστικά, αλλά με πινγκ πονγκ και μπάλες γιόγκα

Ποτήρια από μπαμπού, καλαμάκια από σιτάρι, αλουμινένια παγούρια και πάνινες τσάντες θα υπάρχουν στο ανοιχτό συνέδριο που διοργανώνει το Ποτάμι, θέλοντας να βάλει τέλος στα πλαστικά.

Ακόμη και οι κάρτες διαπίστευσης των συνέδρων θα είναι από χοντρό χαρτόνι και δν θα είναι πλαστικοποιημένες. Οικολογικό θα είναι και το καφενείο – εστιατόριο που θα λειτουργήσει μέσα στο Cine Κεραμεικός, που θα παρέχει στους συνέδρους προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, λίγη ζάχαρη και αλάτι και δυνατότητα βιολογικών και βετζετέριαν επιλογών

«Στόχος μας είναι να μειώσουμε στο ελάχιστο την κατανάλωση πλαστικού στις δυο μέρες του συνεδρίου μας και να γίνουμε έτσι η αφορμή για να μειωθεί το πλαστικό – αν όχι να καταργηθεί – και από άλλες μεγάλες διοργανώσεις» δήλωσε ο υπεύθυνος υλικοτεχνικής υποδομής στο Ποτάμι, Νίκος Παπαδάκης.

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μάς προσκαλεί στο Συνέδριο μέσα από το παρακάτω βίντεο:

Τραπέζια πινγκ πονγκ και μπάλες γιόγκα – πιλάτες 

Εννοείται ότι η απαγόρευση του καπνίσματος μέσα στο χώρο του συνεδρίου θα είναι καθολική, ακόμη και στους διαδρόμους.

Για το ξεμούδιασμα δε των συνέδρων, που υπολογίζεται ότι θα περάσουν στο cine Κεραμεικός περισσότερες από 20 ώρες – τις δύο μέρες – θα υπάρχουν δύο τραπέζια πινγκ πονγκ και πολλές μπάλες yoga – πιλάτες αυτές δηλαδή που υπάρχουν και στα γραφεία του Ποταμιού στη Σεβαστουπόλεως.

topotami_synedrio