ΠΑΤΡΑ: Το φιλμ «Μάργκεριτ Ντιράς: η οδύνη» θα προβληθεί, σήμερα, από την Κινηματογραφική Λέσχη

Είναι κάτι Δευτέρες που σε κάνουν να έχεις μια γλυκιά αναμονή για το απόγευμα ή το βράδυ τους, ώστε να προσφέρεις μια μικρή απόλαυση στον εαυτό σου. Μέσα σε ένα φορτωμένο και πολλές φορές άχαρο πρόγραμμα, η Δευτέρα ως πρώτη ημέρα της εργάσιμης εβδομάδας, δεν είναι μια ημέρα που προσμένεις.

Κι όμως, η Πάτρα έχει κάτι που μπορεί να σου δώσει άλλο τόνο. Πάμε σινεμά; H Κινηματογραφική Λέσχη Πατρών τα τελευταία χρόνια έχει καθιερώσει τις προβολές της τη Δευτέρα και το να ξεκινάς την εβδομάδα σου παρακολουθώντας καλές ταινίες, έχει τη σημασία του.

Πρόκειται επιπλέον για φιλμ που δεν θα έβλεπες διαφορετικά σε κινηματογραφική αίθουσα της Πάτρας, αν δεν υπήρχε η Λέσχη.

Τα τελευταία χρόνια το κοινό της Λέσχης, αυξάνεται διαρκώς. Φοιτητές αγόρια και κορίτσια, άνδρες και γυναίκες διαφόρων ηλικιών γεμίζουν ως και τα σκαλοπάτια της μεγάλης κινηματογραφικής αίθουσας στη Veso Μare, σε κάποιες προβολές και γι αυτό και οι δύο προβολές πια έχουν γίνει τρεις.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πατρών φέτος σαραντάρισε! Ιδρύθηκε το 1978. Η πρώτη αίθουσα προβολής και στέκι της ήταν το σινέ Ομόνοια.

Για χθες είχε επιλέξει μια ενδιαφέρουσα ταινία, τις «Ακρότητες» σε σενάριο – σκηνοθεσία του Πολ Σρέιντερ και με τον Ίθαν Χοκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Τόλερ πρώην στρατιωτικός και νυν ιερέας μιας επαρχιακής κωμόπολης, βασανίζεται από ενοχές και βαθιά θλίψη για το θάνατο του γιου του. Μέσω της νεαρής εγκύου Μέρι, θα γνωρίσει τον σύζυγό της Μάικλ, έναν οικολόγο ακτιβιστή με αυτοκτονικές τάσεις. Ένας εσωτερικός συγκρουσιακός αγώνας ξεκινά, μια αναμέτρηση με την πίστη του και μια πορεία προς την αυτοκαταστροφή, η οποία δεν θα ολοκληρωθεί.

Μια ταινία που βάζει στο «κάδρο» και την ελπίδα παρά το δυσοίωνο φόντο για το μέλλον του πλανήτη, από τις καταστροφικές πρακτικές που ακολουθούνται στον βωμό του κέρδους.

Η επόμενη ταινία θα προβληθεί τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το φιλμ «Μάργκεριτ Ντιράς: η οδύνη».