(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Απάντηση, με πράξεις από τη δημοτική αρχή στην αντιπολίτευση για τον “Κόκκινο Μύλο” – Τι πήραμε τι έχουμε κάνει

Ο Κώστας Χριστόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Ν.Δ. «Νέα Πόλη», με δήλωσή του που δημοσιεύεται στον σημερινό Τύπο, αναφέρεται στον Κόκκινο Μύλο.
Ισχυρίζεται ψευδώς ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, κατηγορούσε τις προηγούμενες για ανάλογες παρεμβάσεις τους στον Κόκκινο Μύλο. Προσπαθεί να πει μέσα από ψέματα και μισές αλήθειες, ότι οι μέχρι σήμερα Δημοτικές Αρχές είχαν τις ίδιες συνέπειες από την Κτηματική Υπηρεσία για τις παρεμβάσεις τους.Πάτρα:Πελετίδης σε Χριστόπουλο για "Κόκκινο Μύλο" - Τι παραλάβαμε και τι φτιάξαμε
Η αλήθεια είναι ό,τι βλέπει ο Πατραϊκός λαός τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τις παρεμβάσεις στο Νότιο Πάρκο, στην πλαζ της Αγυιάς, στο Πλατανόδασος και στο Ρηγανόκαμπο.
Η αλήθεια είναι ότι και τότε -ως αντιπολίτευση- και τώρα, ως Δημοτική Αρχή είμαστε απέναντι στην επιχειρηματική εκμετάλλευση των κοινόχρηστων χώρων και αγωνιζόμαστε με συνέπεια να τους απολαμβάνει αδάπανα ο Πατραϊκός λαός.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Θυμίζουμε ότι το 2001, η Δημοτική Αρχή του κ. Φλωράτου, στην οποία ο κ. Χριστόπουλος ήταν αντιδήμαρχος, παρέλαβε αναπλασμένη την παραλιακή περιοχή των Ιτεών και του Κόκκινου Μύλου, που είχε χρηματοδοτηθεί με 675.000.000 δραχμές από το πρόγραμμα URBAN.
Τμήμα του Κόκκινου Μύλου το παρέδωσαν σε επιχειρηματία για την κατασκευή κτίσματος (κατάστημα) 465 τ.μ. πάνω στο κύμα. Στην ίδια λογική, κινήθηκαν και οι επόμενες Δημοτικές Αρχές του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό αποτράπηκε τότε μετά από τις πολύμορφες παρεμβάσεις μας.
Τα κουφάρια είναι ακόμα εκεί, για να θυμίζουν τις «μέρες τις παλιές…».
Άφησαν σε άθλια κατάσταση, γεμάτη μπάζα και σκουπίδια, μια ολόκληρη κοινόχρηστη έκταση, δείχνοντας τι εννοούν όταν μιλούν για ανάπτυξη…
Σήμερα ως Δημοτική Αρχή, με δική μας πρωτοβουλία, αξιοποιώντας τους εργαζόμενους και τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου μας, διαμορφώσαμε την περιοχή για τις ανάγκες των κατοίκων και όχι των επιχειρηματιών και την μετατρέψαμε από σκουπιδότοπο, σε έναν όμορφο ελεύθερο χώρο για όλους, στον οποίο το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί μια σύγχρονη και ασφαλής παιδική χαρά.
Αυτές οι παρεμβάσεις και τα έργα μας, που έχουν στο επίκεντρό τους την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και στηρίζονται από τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής, προκαλούν την αντίδραση της κυβέρνησης και των κρατικών υπηρεσιών, όλων όσων θέλουν τους κοινόχρηστους χώρους στα χέρια των επιχειρηματιών.
Ο Πατραϊκός λαός γνωρίζει καλά τι παραλάβαμε και τι έχουμε αποδώσει να απολαμβάνει χωρίς κόστος.
Αποδεικνύουμε με συνέπεια λόγων και έργων την προτεραιότητά μας, που είναι η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.