“X”ιτσοκικό φινάλε στην Αγυιά

Για  την 1η αγωνιστική της Football League, η Παναχαϊκή υποδέχτηκε τον Αιγινιακό, αλλά μπήκε με το αριστερό στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς ήρθε ισόπαλη με τον Αιγινιακό. Σκόρερ από πλευράς Παναχαϊκής ήταν ο Κολ στο 91’ και στο 95’ ο Μωραΐτης που έδωσε και τον βαθμό της ισοπαλίας. Ενώ για τον Αιγινιακό σκόραραν στο 77’ ο Κούστα και στο 92’ ο Πιαστόπουλος.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή (όπως περιμέναμε) είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως αυτό να μπορεί να το μεταφράσει σε γκολ. Σε ένα φτωχό πρώτο μέρος από άποψη ευκαιριών, και με μόνο μία καλή φάση να έρχεται από πλευράς Παναχαϊκής, όπου στο 40’ ο Κολ με ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Γιαγκόζη.

Στο ίδιο έργο θεατές και στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς η Παναχαϊκή από την αρχή πήρε και πάλι πρωτοβουλίες, και έκανε αισθητή την παρουσία της στο 54’ με τον Μαυριά, όμως ήταν και πάλι εκεί ο Γιαγκόζης. Στο 77’ ο Κούστα, κόντρα στην ροή του αγώνα, με προβολή μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1. Τα λεπτά που ακολούθησαν πραγματικά ήταν δραματικά, καθώς στο 91’ ο Κολ με όμορφο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1, και αμέσως στην επόμενη φάση ο Πιαστόπουλος έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος όμως, ο Μωραΐτης έσωσε την παρτίδα και έκανε το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Επόμενο παιχνίδι για την Παναχαϊκή, είναι στο κύπελλο με τον Ολυμπιακό, την Πέμπτη 17:15 στο Παμπελοποννησιακό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής: (Σωκράτης Οφρυδόπουλος)

Σούλης, Πολίμος, Πολυχρόνης,Σωτηράκος (αρχηγός), Τσελεπίδης, Πλέγας, Κολ, Κυνηγόπουλος, Μαυριάς, Μπαστακός, Μωραΐτης

Η ενδεκάδα του Αιγινιακού: (Χαραλαμπίδης Απόστολος)

Χαραλαμπίδης: Γιαγκόζης, Ορφανίδης, Τοπαλίδης, Πετρούσης, Ζήσης, Λάσκαρης, Πιαστόπουλος, Πολύζος, Δούμτσιος, Μαρκόφσκι , Παπαδόπουλος

 

του Περικλή Παπαρίζου