(ΦΩΤΟ)-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Δημητρίου Μανεσίου

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη του Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στο Μάνεσι Καλαβρύτων.
Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας στο ομώνυμο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου υπό τις ψαλμωδίες των ιερέων π. Γεωργίου Φ. Τζελέπη και π. Παναγιώτη Κ. Τζούδα και του Μοναχού Γερμανού. Τους άρτους προσέφεραν οι οικογένειες του π. Παναγιώτη Κ. Τζούδα, του Ιωάννη Γ. Κουτρουμάνη, του Ηλία Γ. Τζελέπη και του Λάμπρου Δ. Μαντά.Μάνεσι:Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Δημητρίου (Φωτο)
Πολλοί προσκυνητές από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή προσήλθαν στο εκκλησάκι για να τιμήσουν τον Πανεύφημο και Θαυματουργό Άγιο Δημήτριο, τὸν σοφώτατον ἐν διδαχαῖς καὶ στεφανίτην ἐν Μάρτυσι.
Μετά τη Θεία Λειτουργία όλοι κάθισαν έξω από το εκκλησάκι στον γραφικό προαύλιο χώρο θαυμάζοντας το όμορφο φθινοπωρινό τοπίο και ανταλλάσσοντας ευχές. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και οι κυρίες του χωριού μας προσέφεραν γλυκά, αναψυκτικά και κεράσματα σε όλους του προσκυνητές.
Ο Άγιος Δημήτριος είναι ένα από τα εξωκλήσια του χωριού μας που ανακαινίσθηκε πρόσφατα. Με τη βοήθεια του Αγίου οι εργασίες ανακαίνισης ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες κι έτσι το εκκλησάκι πανηγύρισε δεόντως ανήμερα της εορτής του.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου ευχαριστούν θερμά όλους τους απανταχού συγχωριανούς μας σε Ελλάδα και εξωτερικό για την πολύτιμη αρωγή και την υποστήριξή τους, τον πρόεδρο της Τοπικής μας Κοινότητας, κ. Ιωάννη Κουτρουμάνη, για την πρωτοβουλία του και την επίβλεψή του σε αυτό το όμορφο έργο και τον Δήμο Καλαβρύτων για την άμεση και έμπρακτη βοήθειά του.
Ευχόμαστε ολόψυχα ο Άγιος Δημήτριος να προστατεύει παντοτινά το χωριό μας και να χαρίζει σε όλους μας σωματική και πνευματική δύναμη ευωδιάζοντας παντοτινά τη ζωή μας με το άγιο μύρο του.