(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΕΙΡΑ: Εκδήλωση με ένα ΟΧΙ στην αλαζονεία της δύναμης και στην έπαρση του ισχυρού

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 και στο Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας, με την συμμετοχή όλων των μαθητών και πολλών γονέων, στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση η οποία περιελάμβανε : Ένα ΟΧΙ στην αλαζονεία της δύναμης και στην έπαρση του ισχυρού.
Με σεβασμό στη μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για το ύψιστο ιδανικό της ελευθερίας, της ατομικής αξιοπρέπειας και της αγάπης για την πατρίδα, οι μικροί μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας, παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με ποίηση, χρονικά των ημερών εκείνων, αφηγήσεις και δρώμενα, εμπλουτισμένα με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και μουσική.
Αν και μικροί οι μαθητές μας, κατάφεραν να συγκινήσουν γονείς, συμμαθητές και όλους όσους παρακολούθησαν την επετειακή γιορτή που είχαν ετοιμάσει με πολύ κόπο και προσπάθεια μέρες τώρα υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της τάξης τους κ. Νίκης Σαράμπαλη και κ. Χριστίνας Χαμαλέτσου αλλά και την βοήθεια στον ήχο του κ. Αποστόλη Παπαχριστόπουλου.
Μας έκαναν όλους να σκεφτούμε και να καταλάβουμε πως οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Οι ιδεολογίες και τα καθεστώτα που τις εκφράζουν είναι το πρόβλημα.
Μας υπενθύμισαν πως το ΟΧΙ των προγόνων μας, ήταν το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και της αποφασιστικότητας των Ελλήνων και πως το δίκιο, πάντα νικάει. Μας δίδαξαν πως ο Έλληνας τον ζυγό δεν τον αντέχει, πως το άδικο δεν του ταιριάζει, πως οφείλουμε σαν απόγονοι εκείνων που με το αίμα τους πότισαν το δέντρο της λευτεριάς, να συνεχίσουμε τον αγώνα τους για την ελευθερία, την τιμή, την πίστη μας και τα ιδανικά μας.
Σύνθημά μας να είναι: ΟΧΙ στους πολέμους και στην υποδούλωση των λαών, ΝΑΙ στην ΕΙΡΗΝΗ! ΝΑΙ στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και στην αρμονική συμβίωση όλων των ανθρώπων στη γη.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Αργύρης Νικολόπουλος, έδωσε πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας, που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ανταποκρίθηκαν άψογα στις δύσκολες, για την ηλικία τους, απαιτήσεις της σημερινής γιορτής, στις εκπαιδευτικούς των τάξεων, κ. Νίκη Σαράμπαλη, και κ. Χριστίνα Χαμαλέτσου για την όλη οργάνωση της γιορτής, στον κ. Αποστόλη Παπαχριστόπουλο. για την οργάνωση των ηχητικών, σε όλα τα άλλα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, κλείνοντας με τις φράσεις πως όταν αυτό που κάνεις το κάνεις με αγάπη, μεράκι και χαμόγελο δεν μπορεί παρά το αποτέλεσμα να είναι θαυμάσιο. Συγχαρητήρια πολλά κ. Νίκη, συγχαρητήρια πολλά κ. Χριστίνα.