Σε «κόκκινο συναγερμό» τα Εξάρχεια – Αύξηση έως 600% των αδικημάτων

Αυξήσεις της τάξεως του 35% έως… 600% παρουσιάζουν την τελευταία τριετία τα αδικήματα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας (όπως η ΑΣΟΕΕ και το ΕΜΠ) αλλά και στα Εξάρχεια, όπως και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τα απόρρητα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής».

Πρόκειται για τα στοιχεία που αφορούν κλοπές, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και φθορές δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων και αναδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο τον αναφερόμενο «κύκλο ανομίας» στο κέντρο της Αθήνας.

Κι όλα αυτά ύστερα από το κλείσιμο από τις πρυτανικές αρχές της ΑΣΟΕΕ στην οδό Πατησίων λόγω ανεξέλεγκτης διακίνησης ναρκωτικών αλλά και τις πρόσφατες καταγγελίες του καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωαννη Λέκκα ότι «αντιμετωπίζουμε φαινόμενα ψυχολογικής και σωματικής βίας. Η κατάσταση είναι τραγική. Υπάρχουν συμμορίες, υπάρχει διακίνηση ναρκωτικών από την ανεξέλεγκτη επίθεση».

Την ίδια ώρα η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να λάβει μέτρα για αποφυγή νέων επιθέσεων σε αστυνομικά τμήματα ή άλλου είδους επιθέσεις, ενώ ζητεί χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Πηγή: vima.gr