ΠΑΤΡΑ: Επιμένουν οι φιλόζωοι και ζητούν τα νόμιμα για τα αδέσποτα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι φιλόζωοι της Πάτρας έως ότου δημιουργηθεί ο χώρος που θα φιλοξενήσει το καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα της πόλης.

Όπως υποστηρίζουν η δημιουργία ενός τέτοιου καταφυγίου θα δώσει την οριστική λύση στο θέμα των αδέσποτων ζώων, ένας χώρος που δεν υπάρχει στην Πάτρα από την στιγμή που έκλεισε ο Σταθμός της Μέριμνας των Ζώων, κοντά στο Πανεπιστήμιο.

Μετά τις αλλαγές που έχουν προκύψει στον νόμο που δίνουν την δυνατότητα στον Δήμο να προχωρήσει στην δημιουργία ενός τέτοιου καταφυγίου, μέσω χρηματοδότησης από πρόγραμμα της κυβέρνησης, σκοπός είναι να βρεθεί αυτός ο χώρος που θα φιλοξενήσει τα αδέσποτα.

Στο μεταξύ τα αδέσποτα στους δρόμους της Πάτρας αυξάνονται συνεχώς και μαζί με αυτά αυξάνονται και τα περιστατικά κακοποίησης τους από ασυνείδητους που τα βάζουν με τα άτυχα ζώα.

Οι φιλόζωοι, μετά και την κινητοποίηση που έκαναν την Τετάρτη, ζητούν να τηρηθούν τα όσα προβλέπει ο νόμος 4039 που μεριμνά για τα αδέσποτα ζώα, παρέχοντας τους τις απαραίτητες συνθήκες για την διαβίωση τους, με τροφή, νερό, περίθαλψη, εμβολιασμούς, στειρώσεις και καταφύγιο.

Από την πλευρά του πάντως ο Δήμος τονίζει ότι βρίσκεται σε αναζήτηση για τον χώρο του καταφυγίου, ενώ ήδη προωθεί σύμβαση με έξι κτηνίατρους της Πάτρας για τον εμβολιασμό, την στείρωση και την περίθαλψη των αδέσποτων, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες.