Διάσκεψη για την Συρία: Άρχισαν οι εργασίες της τετραμερούς διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη

Οι εργασίες της τετραμερούς διάσκεψης για την Συρία, με την συμμετοχή των ηγετών της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας, άρχισαν στην Κωνσταντινούπολη.

Η γερμανική κυβέρνηση ελπίζει ότι μία αποστρατικοποιημένη ζώνη στην επαρχία Ιντλίμπ στα βορειοδυτικά της Συρίας, θα φέρει μία διαρκή ειρήνη στην περιοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Σάιμπερτ.

“Το πρώτο βήμα ήταν να αποφευχθεί μία μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση, αλλά και μία ανθρωπιστική καταστροφή. Τώρα το ερώτημα είναι πως αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μία διαρκή κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ,” δήλωσε σε δήλωσή του μέσω βίντεο.

Η δήλωση αυτή, έγινε πριν από την διεξαγωγή της τετραμερούς διάσκεψης.
Με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Οι συνομιλίες των δύο ηγετών έγιναν πριν από την έναρξη της τετραμερούς διάσκεψης για την Συρία, με την συμμετοχή των ηγετών της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Πριν από την συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ, ο πρόεδρος Πούτιν συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.