ΑΧΑΪΑ: Στο Αίγιο, πριν το σεισμό, βγήκαν οι αρουραίοι, στο Ιόνιο εξαφανίστηκαν τα ψάρια – Αποκάλυψη Τσελέντη

Έχουν ξεπεράσει τους 120 οι μετασεισμοί στην Ζάκυνθο πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από την δόνηση των 6,4 Ρίχτερ που συγκλόνισαν τα ξημερώματα τον νησί αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Με τα έως τώρα δεδομένα έχουν καταγραφεί περίπου 110 σεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ, 22 δονήσεις πάνω από 4 Ρίχτερ και 2 πάνω από 5 Ρίχτερ.

Ωστόσο ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης δηλώνει ότι θέλει έναν σεισμό από 5,5 έως 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ για να ησυχάσει, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία του αυτός ο μετασεισμός να σημειωθεί τώρα που ακόμα οι πολίτες είναι σε εγρήγορση.

«Δεν πιστεύω ότι θα δώσει μεγαλύτερο σεισμό, ο κόσμος πρέπει στην κυριολεξία να είναι στα κάγκελα γιατί θα έχουμε έντονη μετασεισμική δραστηριότητα για μέρες ίσως και για μήνες», δήλωσε.

Παράλληλα, μιλώντας για το πώς τα ζώα αντιλαμβάνονται τους σεισμούς πριν αυτοί συμβούν αποκάλυψε ότι πριν τον μεγάλο σεισμό του Αιγίου είχαν βγει οι αρουραίοι στην πόλη, ενώ λίγες μέρες πριν τον σημερινό σεισμό στο Ιόνιο, όπως είπε είχαν εξαφανιστεί τα ψάρια.

«Είχα μιλήσει με έναν φίλο ψαρά και μου είπε ότι εδώ και κάποιες μέρες δεν έβγαζαν ούτε λέπι, ανοιχτά της Κεφαλονιάς. Τότε υποψιάστηκα ότι κάτι μπορεί να συμβεί», δήλωσε ο κ. Τσελέντης.