ΠΑΤΡΑ: Κατάληψη στο 4ο ΕΠΑΛ, με αιτήματα – Παρών στο σχολείο ο Κ. Πελετίδης

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος συναντήθηκαν σήμερα με εκπροσώπους του 15μελούς συμβουλίου του 4ου ΕΠΑΛ Πάτρας.

Οι μαθητές ενημέρωσαν τον Δήμαρχο ότι με απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μαθητών, προχώρησαν σε μια σειρά παρεμβάσεων και σε κατάληψη του Σχολείου, διεκδικώντας μεταξύ άλλων:

Να δοθεί κάρτα λεωφορείων για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου, να δοθούν άμεσα όλα τα βιβλία των πανελληνίων μαθημάτων γιατί υπάρχει καθυστέρηση, μείωση της εξεταστέας ύλης στα μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων στα μαθήματα ειδικότητας, και τη σίτιση για μαθητές και καθηγητές που προέρχονται από άλλες πόλεις. Να καλυφθούν επίσης, οι ελλείψεις που αντιμετωπίζουν κατά την εκπαιδευτική διαδικασία καθώς και θέματα πρόσβασής τους στις πανεπιστημιακές σχολές.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την στήριξη της Δημοτικής Αρχής στα δίκαια αιτήματά τους. Ανέφερε ότι τα πρόβλημα που έθεσαν, οφείλονται κατά βάση στην χρόνια υποχρηματοδότηση της Παιδείας από όλες τις κυβερνήσεις και τόνισε πως οι νέες ρυθμίσεις του Υπουργείου για την μετατροπή του Λυκείου σε εξεταστικό κέντρο και οι διπλές εξετάσεις στο τέλος της Γ΄ Λυκείου μεγαλώνουν τις δυσκολίες στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.